Rămâi conectat

Actualitate

La Cugir veteranii si vaduvele de război au primit tichete gratuite de călătorie

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineaţa zilei de joi, reprezentantul Asociaţiei Judeţene Alba a Veteranilor de Război „Regele Ferdinand I”, Gheorghe Santei, s-a deplasat la Cugir pentru o întâlnire la care au luat parte veterani de război şi văduve ale veteranilor de război.

veterani-cugit-tichete-gratuite-calatorieSantei a avut mandatul preşedintelui veteranilor la nivel de judeţ, general de brigadă (r) Ion Radu de a înmâna veteranilor şi văduvelor de război tichetele de călătorie gratuite şi pentru a încasa de la aceştia cotizaţia anuală de 25 de lei, obligaţie prevăzută în Statutul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război (ANVR)

El a folosit prilejul pentru a le înmâna celor prezenţi şi câte o „Diplomă de Excelenţă” din partea ANVR, semnată de preşedintele acestei asociaţii, general de armata Marin Dragnea.

După cum se ştie, alături de pensionari, veterani şi văduvele de război vor beneficia în continuare de facilităţi acordate pe baza tichetelor de călătorie gratuite sau taloanelor speciale de călătorie, conform unei ordonanţe de guvern, adoptată la jumătatea lunii ianuarie a.c, pentru modificarea şi completarea legislaţiei referitoare la eliberarea acestor documente.

După 1 ianuarie 2015, conform legii 211/2012, vor intra în vigoare legitimaţiile de călătorie de tip card. Cei prezenţi la întâlnire s-au plâns de faptul că tichetele de călătorie ale veteranilor şi văduvelor de război din Cugir nu sunt acceptate şi pentru transportul în comun (aşa cum se practică la pensionari), ci doar cu CFR-ul, invocându-se că „acolo unde circulă trenul nu este nevoie să circuli cu autobuzul”, dar „trenul apare tot mai rar prin Cugir”, precizează unul dintre veterani.

Prezent la eveniment a fost şi preşedintele „PROCugir”, ing. Aurel Voicu unul dintre susţinătorii permanenţi ai acestei categorii care a luptat cu arma în mână pentru apărarea patriei şi care ne-a spus că numărul veteranilor în viaţă la Cugir este de doar 19, diferenţa până la 35 câţi trăiau în 2009 s-au dus la cele veşnice. Împreuna cu membrii asociaţiei pe care o reprezintă se deplasează lunar la domiciliul veteranilor care împlinesc o anumită vârstă în luna respectivă, le oferă cadouri şi îi felicită cu  prilejul aniversarii zilei lor de naştere. „Astăzi mergem la trei veterani de război: Baboi Grigore (86 ani), Oneţ Ioan(92 de ani), Drăgan Octavian (93 ani). Le ducem produse primite de la sponsorii locali cu inimă mare, îi felicitam şi le dorim sănătate acestor bravi soldaţi ai traseelor”, ne-a declarat Aurel Voicu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce și-a agresat partenara

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri,  10 aprilie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Cugir au fost sesizați de către o tânără de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresată de partenerul său.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au constatat că în dimineața zilei de 9 aprilie 2024, în jurul orei 10.30, în timp ce se aflau în locuința comună din Cugir, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul de 30 de ani ar fi devenit violent și și-ar fi agresat partenera.

Pe numele bărbatului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de violență în familie.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Ziua Internațională a Rromilor celebrată la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir în parteneriat cu Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” Cugir și Consiliul Local al orașului Cugir au organizat un interesant și frumos  eveniment cu prilejul zilei de 8 Aprilie „Ziua Internațională a Rromilor Cugir – 2024”

Astfel, în zilele de 7-8 aprilie 2024 au avut loc  activități sportive, o dezbatere și o Masă Rotundă privind semnificația Zilei Internaționale a Rromilor organizată  la Centrul Cultural „Valentin Uritescu” Cugir.

Au participat reprezentanți ai Spitalului Orășenesc Cugir, preoții parohi, Adrian Cebotari și Marius Nestian, reprezentantul Partida Rromilor PRO EUROPA – Gruia Bumbu, Asociatia APDRCR (Pienar Cosmin),  reprezentanți ai Poliției Locale, sociologul Tomuș Alin, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Cugir.

Au fost organizate activități culturale pe scena Centrului Cultural susținute de către Fanfara Transilvania, elevii școlilor gimnaziale din Cugir: Școala  Gimnazială „Iosif  Pervain”, Școala Gimnazială „Singidava” și Școala Gimnazială Nr. 3.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Pacienții internați în Spitalul Orășenec Cugir, vizitați de „Tinerii voluntari” ai Parohiei Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și al Anului comemorativ al Sfinților doctori fără de arginți”, grupul de „Tineri voluntari” ai parohiei Șibot, sub îndrumarea preotului paroh Cosmin Șandru și a prof. Daniela Drăguș, au împlinit cu multă însuflețire, într-un parteneriat cultural-filantropic, o lucrare deosebită și curată spre alinarea suferințelor sufletești și trupești ale mai multor bolnavi din comunitatea creștinească.

Aceștia au fost prezenți sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Spitalul orășenesc Cugir unde au vizitat bolnavii, cărora le-au oferit în dar o icoană, un Catehism Ortodox  și alte mici daruri. Totodată, au ascultat cu interes un cuvânt de îmbărbătare și de încurajare, iar toată atenția de care au avut parte i-au emoționat.  Tinerii care l-au însoțit pe preot în această lucrare pastorală au fost foarte satisfăcuți pentru bucuria pe care au reușit să le-o aducă celor suferinzi. Toate aceste activități filantropice au avut menirea de a crea anumite contexte în care tinerii noștri voluntari să-și exprime, în cadrul acestui proiect de suflet, dragostea față de semeni, cea care ne aseamănă cu Dumnezeu.

Scopul proiectului a fost implicarea și pe viitor a copiilor în viața bisericii, prin punerea în practică a cuvintelor părintelui Paisie Olaru „Cea mai mare faptă bună este a îngriji de cei bolnavi. Mare lucru este a ne alătura cu cel ce pătimește, să luăm parte la durerea lui”, astfel având posibilitatea trăirii unor frumoase experiențe de iubire, de cunoaștere, de apropiere și de slujire dintre oameni, și mai ales posibilitatea întăririi relațiilor tinerilor cu persoanele aflate în suferință, pe paturile spitalelor, să pună în practică experiența filantropică”, a transmis părintele Șandru.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir