Rămâi conectat

Actualitate

La Cugir va fi înfințat un Centru Regional de Resurse pentru Ocupare şi Formare Profesională

cugirinfo.ro

Publicat

în

Centru-reg-Cugir-proiect-CJ-Alba_stat-de-functiiConsilierii județeni din Alba au aprobat astăzi în unanimitate proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Centrului Regional de Resurse pentru Ocupare şi Formare Profesională la Cugir.

Investiția care se ridică la apropae 4 milioane de euro este din fonduri europene și urmează să fie implementată în cadrul proiectului „Oportunităţi sporite pentru şomeri şi persoanele în căutarea unui loc de muncă, din regiunile Centru şi Nord-Vest, pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă”. Finanțarea se face prin Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” DMI 5.1. „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Concret, unul dintre obiectivele principale ale proiectului este diversificarea serviciilor de ocupare şi formare profesională din cele două regiuni (Centru şi Nord-Vest) prin crearea primului Centru Regional de Resurse pentru Ocupare şi Formare Profesională, in regiunea Centru, in domeniul tehnologiilor de varf şi al proceselor asistate de calculator, in conformitate cu standardele internaţionale din industria constructoare de maşini şi TIC

Obiectul de activitate al Centrului este furnizarea de servicii integrate de informare, consiliere şi mediere precum şi servicii de formare profesională continuă pentru adulţi.

Atribuţiile şi competenţele Centrului, potrivit Cererii de finanţare vor consta in:

a) informarea şomerilor, persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă asupra condiţiilor pieţei muncii;

b) consilierea şomerilor, persoanelor aliate in căutarea unui loc de muncă in vederea creşterii şanselor de ocupare pe piaţa muncii;

c) medierea in vederea ocupării in muncă a şomerilor şi persoanelor in căutarea unui loc de muncă;

d) elaborarea programelor de formare profesionala pentru autorizarea cursurilor de calificare sau recalificare, iniţiere, perfecţionare şi specializare;

e) organizarea de cursuri de calificare sau recalificare, iniţiere, perfecţionare şi specializare;

0 organizarea de conferinţe, simpozioane, seminarii, dezbateri privind serviciile de ocupare şi formare profesională pentru adulţi;

g) organizarea de targuri de joburi.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hoptărâre, “Centrul va necesita spaţii şi dotări tehnice corespunzătoare pentru desfăşurarea activităţilor practice şi teoretice specifice cursurilor pentru care se va obţine acreditarea de furnizare de formare profesională pentru 16 meserii, intre care tehnicieni proiectanti CAD/CAM, operatori pentru maşini cu Comandă Numerică asistată de Calculator (CNC). O parte din cursurile acreditate vor viza şi dezvoltarea competentelor comune mai multor ocupaţii (informatice, antreprenoriale, limba engleză, limba germană).

Sediul Centrului va fi situat in oraşul Cugir, strada Victoriei nr.8A, astfel cum s-a reglementat şi prin art.5 al Hotărarii Consiliului Judeţean Alba nr.45 din 27 februarie 2014. Spaţiu este situat in clădirea administrativă a S.C. Parcul Industrial Cugir SA, şi cuprinde 2 săli de curs de 40 mp fiecare, 2 ateliere de practică in suprafaţă de 20 mp, respectiv 100 mp şi un spaţiu de 20 mp pentru BSIO din cadrul acestui centru. Pentru a-şi indeplini funcţionalitatea in cadrul proiectului, spaţiile menţionate trebuie retrase din administrarea S.C. Parcul Industrial Cugir SA şi puse la dispoziţia proiectului, prin proiect asigurandu-se şi suportarea cheltuielilor cu utilităţile.”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir