cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Cugir şi Vinerea, asociaţia „PRO CUGIR” susţine ridicarea a două monumente de for public „Aleea Eroilor”

La Cugir şi Vinerea, asociaţia „PRO CUGIR” susţine ridicarea a două monumente de for public „Aleea Eroilor”

Publicat în 20.02.2017 la ora 12:30

Asociaţia „PRO CUGIR” condusă de inginerul Aurel Voicu a înaintat primăriei orăşeneşti un memoriu prin care propune autorităţii publice locale să aprobe ca în localităţile Cugir şi Vinerea să fie ridicate două monumente de for public „Aleea Eroilor”.

Demersul are ca scop punerea în practică a unui proiect prin care să se imortalizeze recunoştinţa comunităţii pentru eroii căzuţi la datorie în primul şi în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi pentru cei jertfiţi pentru cazuri umanitare de excepţie, ajungându-se la sacrificiul suprem. Amplasamentele propuse de asociaţia amintită sunt: la Cugir – Parcul Tineretului (lângă stadionul nou sau aleea de la Şcoala Gimnazială nr. 3), iar în localitatea Vinerea – strada Culturii (intersecţia cu strada Principală până la intersecţia cu Strada Merilor sau digul de la Râul Cugir – Podul Mare). Fondurile pentru realizarea investiţiei ar proveni, potrivit asociaţiei, din colectă publică şi donaţii. S-au arătat interesaţi de susţinerea proiectului până în prezent 15 societăţi şi instituţii, asociaţii, persoane fizice şi juridice din Cugir şi Vinerea. Potrivit memoriului înaintat consiliului local, la nivelul oraşului Cugir sunt un număr de 90 de persoane (60 din Primul Război Mondial şi 30 din cel de-al Doilea Război Mondial), iar la Vinerea 95 de persoane (52 din Primul Război Mondial şi 43 din cel de-al Doilea Război Mondial). După cum arată propunerea din proiect, pe cele două alei urmează să se instaleze stâlpi pe care să fie aplicate tăbliţe cu fotografiile şi datele personale ale eroilor.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 365 ori

La Cugir şi Vinerea, asociaţia „PRO CUGIR” susţine ridicarea a două monumente de for public „Aleea Eroilor”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.