cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Cugir se distribuie alimentele subvenţionate de Uniunea Europeană

La Cugir se distribuie alimentele subvenţionate de Uniunea Europeană

Publicat în 21.07.2016 la ora 14:00

ajutoare-comunitarePrimăria oraşului Cugir prin SPAS Cugir a început distribuţia alimentelor subvenţionate de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Ajutorarea persoanelor defavorizate finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Este vorba de 10 categorii de produse care vor intra în cămările a aproximativ 2300 de persoane defavorizate  din oraşul Cugir: ulei – 2 litri, făină albă – 1kg, făină mălai – 1 kg, zahăr – 1 kg, paste făinoase – 1 pungă, fasole boabe-1 pungă, conservă carne vită-1 cutie, conservă pateu – 1 cutie, orez -1 kg, paste tomate -1 cutie. Aceste produse sunt preambalate. Primăria a amenajat trei centre de distribuţie de unde cetăţenii îşi pot ridica produsele. Astfel, de la Cantina Colegiului David Prodan  îşi vor ridica alimentele pensionarii cu pensii mai mici de 450 lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii indemnizaţi, cu şomaj sub 450 lei, şomerii neindemnizaţi, pensonarii cu pensii sub 450 lei și persoanele fără venituri. La Baia Socială sunt așteptați beneficiarii de ajutor social și beneficiarii de alocaţie de susţinere a familiei. Cetăţenii care locuiesc în Vinerea pot intra în posesia alimentelor prezentându-se la Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale din Vinerea.
Primăria oraşului Cugir va împărţi alimentele în baza unor liste primite de la institutiile responsabile, respectiv Casa de Pensi, AJOFM, DGASPC și AJPIS Alba. În cazul în care un cetăţean nu se regăseşte pe listele respective, însă face parte din una din categoriile beneficiare, el trebuie să se prezinte la SPAS Cugir cu acte doveditoare  pentru a fi completate listele inițiale. Persoanele care nu au venituri sau veniturile nete realizate de acestea nu depăsesc 450 lei / lună/ persoană pot solicita acordarea alimentelor la SPAS Cugir prin depunerea unei cereri și a actelor doveditoare ale veniturilor și componentei familiei.  Ulterior, în urma unei anchete sociale se va stabili dreptul la pachete alimentare prin dispoziția primarului și vor intra în posesia alimentelor, după o prealabilă programare.
Programul de distribuție este de luni până joi între orele 10.00-15.00, iar vineri între 9 şi 13,00. Pentru a intra în posesia alimentelor, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate în original şi un act care să ateste apartenenţa la categoria din care fac parte în copie xerox (carnetul de șomaj vizat la zi, adeverință eliberată de AJOFM, talon de pensie, certificat de încadrare în grad de handicap, etc).

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 56 ori

La Cugir se distribuie alimentele subvenţionate de Uniunea Europeană
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.