cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Cugir, se asigură asistenţă medicală de calitate

La Cugir, se asigură asistenţă medicală de calitate

Publicat în 04.02.2013 la ora 17:52

În cadrul unui raport prezentat de Serviciul Public de Asistenţă Socială aflat în subordinea Consiliului local Cugir se arată că activitatea la nivelul celor două compartimente din cadrul Biroului de Asistenţă Medicală şi anume: Asistenţă medicală şcolară, respectiv Asistenţă medicală comunitară s-a desfăşurat la un nivel corespunzător.

Activităţile principale pe care compartimentul le desfăşoară la nivel comunitar s-au axat în pricipal pe monitorizarea şi furnizarea serviciilor pentru nou născuţi, gravidele şi lăuzele de pe raza oraşului şi a localităţilor aparţinătoare Cugirului. Tot pe acest palier comunitar s-au acordat măsurile necesare de protecţie a sănătăţii mamelor şi a nou născuţilor precum şi participarea la programele de vaccinări şi controale medicale profilactice.  În acelaşi timp, beneficiarilor acestui serviciu li s-au oferit şi consiliere cu privire la adoptarea măsurilor necesare în vederea parcurgerii unui stil de viaţă adecvat care să evite riscurile de îmbolnăvire.

Referitor la Asistenţa medicală şcolară se poate aprecia că asistenţa medicală şi stomatologică au fost asigurate în condiţii bune, pentru preşcolari, elevi şi studenţi în cadrul cabinetului medical şi stomatologic situat cadrul Şcolii Gimnaziale “Singidava”. Astfel, asistenta medicală stomatologică desfăşurată în cadrul cabinetului şcolar a fost asigurată de dr. Ştefan Miere, astfel că, numai pe semestrul al doilea al anului trecut au fost raportate 436 de consultaţii.

Potrivit aceluiaşi raport, prezentat de şefa serviciu SPAS Cugir- jr. Viorica Ştirb Nedel, Asistenţa medicală şcolară a avut şi scop de informare cu privire la profilaxia şi tratarea primară a afecţiunilor întâlnite în colectivitate.  Serviciile au fost oferite atât în cadrul cabinetului medical prin aportul d-nei dr. Olimpia Lacatos, cât şi în cadrul unităţilor şcolare, unde asistenta medicală are anumite atribuţii de îndeplinit. Numărul controalelor medicale pentru elevi şi preşcolari înregistrate pe cele şase luni ale anului trecut s-au ridicat la aproape 500.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 336 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.