cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » La Cugir, s-au finalizat lucrările de modernizare a străzilor Aurel Vlaicu şi Colinei. Urmează strada Scăunel

La Cugir, s-au finalizat lucrările de modernizare a străzilor Aurel Vlaicu şi Colinei. Urmează strada Scăunel

Publicat în 11.11.2017 la ora 10:00

Cu puţine zile în urmă, la Cugir a avut loc recepţia lucrărilor de modernizare a străzii Aurel Vlaicu. Este vorba de un tronson în lungime de 1.840 de metri, de la intersecţia cu strada Colinei până la capătul străzii Aurel Vlaicu.

Drumul a fost executat cu pavele de beton, mărginite de trotuare de lăţime variabilă, încadrate cu borduri prefabricate din beton vibropresat, care vor asigura accesul pietonal. Apele pluviale sunt dirijate spre bordură, o parte fiind colectate în rigola de acostament amplasată la marginea părţii carosabile, iar altă parte spre gurile de scurgere şi apoi în canalizarea pluvială. Lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu au început anul trecut cu modernizarea a 300 de metri, de la intersecţia cu str. Râul Mic până la intersecţia cu str. Colinei. Drumul a fost asfaltat, în timp ce tronsonul care facilitează accesul spre Biserica Romano-Catolică a fost reabilitat cu calupuri din piatră naturală aşezate pe o fundaţie din beton. După cum ne-a relatat viceprimarul oraşului, ing. Călin Furdui, finalizarea amplasamentului reprezintă o investiţie importantă, întrucât creşte confortul cetăţenilor din zonă, care circulau cu dificultate în condiţii de vreme nefavorabilă. O altă investiţie s-a derulat pe strada Colinei, lucrările realizate cu pavele din beton fiind deja finalizate, urmând ca, în câteva zile, să fie efectuată recepţia acestora. Lungimea străzii este de aproximativ 400 de metri şi duce până la Turnul de apă, obiectiv de importanţă turistică al Cugirului. Modernizarea străzii Aurel Vlaicu se ridică la aproximativ 2.000.000 de lei, iar a străzii Colinei este de aproximativ 577.000 de lei, ambele fiind realizate din bugetul local. Potrivit viceprimarului, următoarea investiţie priveşte o altă arteră de circulaţie din vecinătatea celor amintite şi anume strada Scăunel, lucrările urmând să fie demarcate cel mai târziu în primăvara viitoare.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 559 ori

La Cugir, s-au finalizat lucrările de modernizare a străzilor Aurel Vlaicu şi Colinei. Urmează strada Scăunel
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.