Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

La Cugir rata de promovabilitate a Examenului de Balalaureat este de 67,5%

cugirinfo.ro

Publicat

în

rezultate-bac-sesiune-vara-cugir• La Colegiul Național „Daid Prodan” rata de promovare este de 84%

• La Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu” rata de promovare este de 51%

În urmă cu câteva ore la Centrul de examinare nr 282 de la Colegiul Tehnic „ID Lazarescu” Cugir s-au afișat rezultatele la probele susținute la sesiunea din vară a examenul de Bacalaureat.
Astfel, pe total Centru, procentul de promovabiliotate este de 67,5%, la un număr de 206 înscriși, față de 58,83% în 2012, reprezentând un număr de 226 înscriși la examen. Din numărul de 206, 33 provin din nepromovații de la la sesiunile de Bacalaureat de anul trecut.
Potrivit președintelui comisiei de bacalaureat, Prof. Univ. Dr. Ing. Constantin Dumitrescu de la Institutul Politehnic Timișoara, dintre cei 33 de nepromovați la sesiunea din 2012 au promovat Bacalaureatul în această sesiune 46%, iar din rândul celor 173, promovabilitatea este de 71,6%.
Procentul de promovabilitate este de 84% la Colegiul Național ,,David Prodan” și de 51% la Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu”.
Potrivit acelorași surse la BAC 2013 Cugir s-au obținut un număr de 15 note de 10, dintre care 11 la Colegiul „David Prodan“: disciplina matematică-informatică (9), Limbă română (1), Chimie (1), precum și 4 note de 10 la disciplina Economie – Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu”.
La ora 14.00 când am primit informațiile erau inregitrate la comisie un număr de 13 contestații.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir