cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » La Cugir: „Problema colectării şi depozitării selective a deşeurilor va fi rezolvată”

La Cugir: „Problema colectării şi depozitării selective a deşeurilor va fi rezolvată”

Publicat în 27.01.2014 la ora 16:30

colectam_selectivDispariţia de mai bine de trei luni din zonele de colectare a deşeurilor de pe raza oraşului Cugir a eurocontainerelor destinate strângerii obiectelor din plastic, sticlă şi hârtie ar putea fi rezolvată până la finalul acestei luni.

Cel puţin aşa susţin administratorul public al oraşului Cugir, ing. Călin Furdui, respectiv şefa firmei locale de salubrizare a oraşului, G& E Invest SRL, Maria Csug.
Potrivit administratorului public, primăria va solicita Consiliului local, în şedinţa din 31 ianuarie 2014, să aprobe modificarea Regulamentului de Gospodărire Local al oraşului în aşa fel încât persoanele care vor fi găsite vinovate că produc dezordine în zonele amenajate pentru depozitarea deşeurilor să fie sancţionate de autorităţi. Totodată, vor fi stabilite măsuri pentru organele de ordine ale autorităţii publice locale de a controla şi urmări modul în care în zonele amenajate se păstrează ordinea şi curăţenia în jurul eurocontainerelor amplasate.
La rândul său, Maria Csug şi-a arătat disponibilitatea de a amplasa un nou set de containere pe raza localităţii, în care deşeurile din plastic, sticlă şi hârtie să fie depozitate în siguranţă, fără a se putea umbla prea uşor la acestea. O soluţie în care şefa firmei de salubrizare are puţină încredere, având în vedere că aceste pubele sunt mai estetice, dar destul de vulnerabile, existând antecedente care confirmă distrugerea acestora de către colecţionarii de recipienţi din plastic. De menţionat că, în urmă cu trei luni, firma G&E Invest şi-a retras europubelele pentru plastic, sticlă şi hârtie ca urmare a faptului că acestea erau golite de către persoane de etnie romă, iar deşeurile vândute unei firme locale de achiziţii. O situaţie neconvenabilă pentru firma de salubrizare din Cugir, proprietara containerelor şi beneficiara până atunci a valorificării respectivelor deşeuri.

Acest articol a fost citit de 378 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.