cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » La Cugir, normă de hrană aprobată pentru poliţiştii locali

La Cugir, normă de hrană aprobată pentru poliţiştii locali

Publicat în 16.01.2018 la ora 21:13

Consiliul Local Cugir a aprobat, recent, acordarea normei de hrană personalului în activitate din cadrul Serviciului Poliţia Locală a oraşului Cugir, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Potrivit hotărârii adoptate, norma de hrană zilnică pentru personalul Poliţiei Locale Cugir se acordă potrivit O.U.G. nr. 26/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiari fiind funcţionarii publici care ocupă funcţii specifice de poliţist local şi personalul de conducere, precum şi funcţionarii publici care ocupă funcţii publice generale şi personalul contractual, şi ca normă suplimentară pentru personalul poliţiei locale în activitate care lucrează în ture sau schimburi.

Din raportul de specialitate rezultă că norma de hrană se acordă pentru zile calendaristice, iar valoarea financiară nominală zilnică a normei de hrană este cea stabilită prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la data stabilirii drepturilor salariale. Nu se acordă norma de hrană în următoarele situaţii: pe perioada concediului medical (cu excepţia concediilor medicale pentru accidente de muncă), pe perioada concediului de maternitate, pe perioada concediului pentru îngrijirea şi creşterea copilului, pe perioada concediilor fără plată, pe perioada concediilor de studii, pe perioada suspendării raportului de serviciu, pe durata participării la cursuri organizate în cadrul instituţiilor de învăţământ din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională sau cursuri de pregătire profesională, pe perioada delegaţiilor, când se acordă diurnă.

Din respectiva hotărâre adoptată mai rezultă că finanţarea sumelor necesare suportării normei de hrană stabilite se suportă din bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului Cugir. În limita fondului de salarii repartizat, sumele necesare plăţii valorii financiare nominale zilnice de hrană se includ în bugetul Poliţiei Locale Cugir şi se aprobă anual de Consiliul Local Cugir.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 613 ori

La Cugir, normă de hrană aprobată pentru poliţiştii locali
2.7 (53.33%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.