cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Cugir în Piața “Complex” nu se găsește carne de miel cu toate că duminică este Paştele Catolic

La Cugir în Piața “Complex” nu se găsește carne de miel cu toate că duminică este Paştele Catolic

Publicat în 28.03.2013 la ora 16:22

Deşi n-au mai rămas decât trei zile până la Paştele credincioşilor de rit romano-catolic, comercianţii din Cugir n-au scos încă la vânzare tradiţională carne de miel, nelipsită altădată de pe galantare, în preajma marii sărbători a Învierii Domnului.

În jurul dimineţii de joi, cele câteva spaţii amenajate din piaţa comercială “Complex” există carne de porc şi de vită mai puţin carnea de miel. Din discuţiile purtate cu comercianţii am aflat că până astăzi nimeni n-a venit să întrebe de carne de miel, dar nici ofertanţii nu s-au înghesuit să-şi aducă la vânzare animalele, aşa cum procedau în fiecare an.

Potrivit comercianţilor, una din cauzele absenţei acestui produs de pe piaţă ar fi acela că mieii sunt prea mici pentru a fi sacrificaţi în preajma Paştelui catolic, fermierii fiind dispuşi să iese cu aceştia la vânzare de Paştele ortodox, atunci când mieii sunt mai mari iar profitul devine mai ridicat.

Totuşi, comercianţii din piaţa “Complex” a Cugirului sunt optimişti şi cred că până sâmbătă e posibil să existe solicitări, iar carnea de miel să poată fi oferită consumatorilor. Aceştia susţin că preţul de carne de miel variază, potrivit unor surse pe care aceştia le deţin, între 23 şi 24 de lei/kg. În urma recensământului populaţiei din 2011, rezultă că în Cugir există cca 250 de persoane înregistrate ca făcând parte din cultul romano-catolic.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 266 ori

La Cugir în Piața “Complex” nu se găsește carne de miel cu toate că duminică este Paştele Catolic
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *