cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Cugir, în cadrul târgului de animale a fost amenajat un centru de tăiere a mieilor

La Cugir, în cadrul târgului de animale a fost amenajat un centru de tăiere a mieilor

Publicat în 25.04.2013 la ora 0:32

Marţi, 30 aprilie 2013, în cadrul târgului de animale din Cugir va fi inaugurat un centru modern de tăiere a mieilor. Acesta va fi autorizat temporar până în data de 5 mai 2013. Din acest centru, locuitorii Cugirului vor putea să-și achiziționeze carne de miel pentru sărbătorile pascale.

centru-taiere-miei-cugirPreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Animale Cugir, Mircea Burlan, a declarat că lucrările la punctul de tăiere a mieilor au început în luna martie şi s-a lucrat zi şi noapte pentru putea fi terminat la timp. Acesta va fi finalizat luni, 29 aprilie, iar de marţi își va începe activitatea. Centrul urmează să fie autorizat şi pentru tăierea altor animale.

„Mai sunt mici retuşuri, uşi la camerele frigorifice care n-au sosit şi elevatoarele pentru tăierea bovinelor, care se vor monta de luni. De luni se aşteaptă acceptul pentru autorizarea DSV. Se poate vinde la patru cântare electronice”, a declarat Burlan.

Centrul are mai multe încăperi şi a fost amenajat conform standardelor europene. Are cameră de tranşare, patru încăperi frigorifice şi una pentru livrare, de unde cugirenii pot veni să-şi cumpere carne de miel pentru sărbatorile pascale.

Mircea Burlan susţine că este o realizare pentru orașul Cugir, având în vedere că aici nu exista un alt punct de tăiere. Investiţia a fost realizată din fondurile Asociaţiei Crescătorilor de Animale Cugir.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 200 ori

La Cugir, în cadrul târgului de animale a fost amenajat un centru de tăiere a mieilor
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.