Rămâi conectat

Administraţie

La Cugir, asistenţii personali – “mamă” şi “tată” pentru persoanele cu handicap grav

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

handicapatiPotrivit unui raport prezentat recent legislativului local din Cugir de către Serviciul Public de Asistenţă Socială, în perioada  martie – septembrie 2014 s-au înregistrat un număr de 10 cereri de încadrare ca asistenţi personali ai persoanelor cu handicap grav, iar  în urma anchetelor sociale efectuate de inspectorul de specialitate din cadrul serviciului, s-au încheiat un număr de 10 contracte individuale de muncă, din care 6 începând cu luna martie 2014 şi 4 cu luna aprilie 2014.

După cum susţine în raport, şefa SPAS, jurista Viorica Ştirb Nedel, au fost încheiate contracte de muncă pe perioadă determinată pentru un număr de 9 asistenţi personali, iar pe perioadă nedeterminată un contract, conform valabilităţii certificatelor de încadrare într-o categorie de persoane cu handicap care necesită protecţie specială.
Din numărul total de 10 asistenţi personali,  9 sunt angajaţi pentru minori cu handicap grav şi  unul este angajat pentru adulţi cu handicap grav. Toţi asistenţii personali angajaţi sunt părinţi ai persoanei cu handicap grav. Un rol important în cadrul activităţii prezentate
l-au avut controalele periodice privind activitatea asistenţilor personali care se efectuează semestrial, din proprie iniţiativă a persoanei responsabile sau la solicitarea expresă a şefului de serviciu. În acest sens, inspectorul de specialitate din cadrul SPAS a verificat periodic activitatea asistenţilor personali aflaţi în evidenţa serviciului la data de 1.09.2014, întocmindu-se în acest sens raportul de control privind activitatea asistenţilor personali.
În urma verificărilor efectuate la domiciliul persoanelor cu handicap grav s-a constatat că asistenţii personali şi-au îndeplinit în general obligaţiile prevăzute în contractul individual de muncă, asigurând pentru persoanele cu handicap grav servicii de îngrijire medico-socială, după cum urmează: lservicii de bază: ajutor pentru igiena corporală, îmbrăcare şi dezbrăcare, igiena eliminărilor, hrănire şi hidratare, transfer şi mobilizare, deplasare în interior, comunicare; lservicii de suport: ajutor pentru prepararea hranei sau livrarea acesteia, efectuarea de cumpărături, activităţi de menaj, însoţirea în mijloacele de transport, facilitarea deplasării în exterior în vederea îndeplinirii planului de recuperare elaborat de comisiile de expertiză medicală, companie, activităţi de administrare şi gestionare, activităţi de petrecere a timpului liber.
Potrivit raportului întocmit de şefa serviciului, nu s-au înregistrat abateri disciplinare ale asistenţilor personali care să impună luarea unor măsuri de sancţionare disciplinară conform Codului Muncii.
La data de 01.09.2014, în evidenţele SPAS exista un număr de 89 de indemnizaţii pentru persoane cu handicap.
“Pentru realizarea unei activităţi de protecţie socială reală, cu caracter permanent şi de calitate, Serviciul Public de Asistenţă Socială a colaborat cu factori implicaţi în asigurarea îndeplinirii acesteia”, se precizează în raportul prezentat de şefa SPAS.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administraţie

10 stații de reîncărcare a mașinilor electrice vor fi amenjate în mai multe locații din Cugir și Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de atribuire a contractului de furnizare, montare și punere în funcțiune a 10 stații de reâncărcare a mașinilor electrice în mai multe locații din Cugir și Vinerea. Valoarea contractului propus este de peste 2,2 milioane de lei.

Stațiile de reîncărcare a mașinilor electrice urmează să fie instalate după cum urmează:

• stație de reîncărcare SR 1 pe str. Principală, Vinerea, în zona Monumentului Eroilor;

• stație de reîncărcare SR 2 pe str. Victoriei , zona Petrom;

• stație de reîncărcare SR 3 pe str. Narciselor;

• stație de reîncărcare SR 4 pe str. Victoriei, zona ANL;

• stație de reîncărcare SR 5 pe str. Constructorul, zona Piața Complex;

• stație de reîncărcare SR 6 pe str. I.L.Caragiale, zona Primărie;

• stație de reîncărcare SR 7 pe str. Stadionului, zona Furnica;

• stație de reîncărcare SR 8 pe str. Drăgana, zona PT 5;

• stație de reîncărcare SR 9 pe str. 21 Decembrie 1989, zona Piața 1 Mai;

• stație de reîncărcare SR 10 pe str. Râul Mic, zona Bloc nefamiliști.

Data limită pentru primirea ofertelor este 27 mai 2025.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Investiție de 13,8 milioane de lei în construcția unui campus multifuncțional, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de contrctare a serviciilor de elaborare (PT+DE+DTAC+ obținerea avizelor și acordurilor +asistență tehnică din partea proiectantului + verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție) și de execuție lucrări aferente proiectului „Dezvoltarea învățământului preuniversitar prin crearea unui campus multifuncțional în orașul Cugir”.

Proicetul este finanțat prin PNRR. Valoarea contractului propus este de aproximativ 13,8 milioane de lei. Obiectivul acestei investiții este de a îmbunătăți furnizarea de servicii educaționale.

Investiția presupune renovarea energetică moderată a unor clădiri publice de la nivel local, respectiv corpul C5 (funcțiunea de atelier școală), corpul C6 (funcțiunea cămin elevi) și corpul C7 (funcțiunea de cantină), înscrise în CF nr. 74933 Cugir, având funcțiuni educaționale și administrative.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Investiție de aproximativ 12 milioane de lei în creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Colegiul Național „David Prodan”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de atribuire a contractului pentru proiectare și execuție aferent proiectului „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în Colegiul Național „David Prodan”.

Valoarea contractului propus este de aproximativ 12 milioane de lei.

Prin realizarea investiției vor fi efectuate următoarele lucrări:

• Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii:

– izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată, înlocuirea tâmplăriei interioare (uși de acces și ferestre) către spațiile neîncălzite sau insuficient incălzite o izolarea termică a fațadei – parte opacă: termoizolarea planșeului peste ultimul nivel cu sisteme termoizolante în cazul existenței șarpantei; o izolarea termică a planșeului peste sol neîncălzit;

– Izolarea termică a pereților care formează anvelopa clădirii ce delimitează spațiul încălzit de alte spații comune neîncălzite

– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu: instalații cu panouri solare fotovoltaice

• Lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat în clădire: înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED

• Alte tipuri de lucrări care conduc la eficientizarea energetică a clădirii:

– Repararea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă,

– Refacerea finisajelor interioare interioare în zonele de intervenție.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir