cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Cugir, apa mai scumpă decât curentul electric?

La Cugir, apa mai scumpă decât curentul electric?

Publicat în 28.11.2014 la ora 10:30

robinet-apaSC Apa CTTA Alba SA Sucursala Cugir motivează că pierderile de la branşamentul stradal şi din scara blocului încarcă legal facturile clienţilor, chiar dacă au apometre în apartamente

Din Cugir ni se reclamă că unii cetăţeni au ajuns să plătească, în câte o lună, bani mai mulţi pe apă decât pe curentul electric. “Aş vrea să fac şi eu o reclamaţie pe adresa dumneavoastră. Mă numesc Şeuşan Sandu Marius, cu domiciliul în Cugir, strada Al. Sahia. De câteva luni mă confrunt cu o problemă pe care nu o pot rezolva, am ajuns să plătesc apa mai mult decât curentul electric! Au venit, mi-au verificat prin apartament, ca de altfel şi pe toată scara noastră… mi-au spus că nu am pierderi! Şi totuşi, lunar îmi bagă câte 4-7 metri cubi pierderi, luna trecută am plătit peste 100 de lei la un consum de 8 metri cubi de apă! Luna aceasta, la acelaşi consum îmi vin pe factură aproape 80 de lei! De la APA CTTA n-am primit niciun rezultat… Eu plătesc lunar facturi mai mari decât la gaz sau curent… nu pot suporta să văd cum mi se fură lună de lună banii!!!” Ne-am adresat cu această reclamaţie Sucursalei Cugir a Apa CTTA SA Alba, care ne-a oferit următoarea explicaţie la acest caz (care probabil însumează nemulţumiri de acelaşi fel ale cugirenilor): “Conform art. 9 cap. VI din contractul pentru furnizarea/ prestarea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare încheiat cu operatorul de apă canal şi a regulamentului de funcţionare a serviciilor de apă canal, SC APA CTTA SA Sucursala Cugir are obligaţia de a factura şi de a încasa consumul de apă înregistrat de contorul de branşament. Contorul de branşament este punctul de delimitare între reţeaua publică (de care răspunde  SC Apa CTTA SA Sucursala Cugir) şi instalaţia interioară a blocului (de care răspund locatarii din condominium). Repartizarea cantităţilor înregistrate de contorul de branşament  se face pentru fiecare proprietar în parte pe baza înregistrării repartitoarelor individuale (care NU reprezintă un indicator strict de plată) la care se adaugă sau se scad, după caz, cotă parte din eventualele diferenţe dintre citirea contorului de apă montat pe branşamentul clădirii şi suma înregistrărilor repartitoarelor individuale.

sahia

În continuare vă aducem la cunoştinţă fişa apartamentului 7 al d-lui Şeuşan care a făcut reclamaţia în media, cu precizarea că diferenţa este repartizată proporţional cu consumul, dl. Şeuşan având al doilea sau al treilea consum din scară. Dl. Şeuşan s-a prezentat la sediul societăţii şi i s-a explicat că răspunderea pentru reţeaua DE DUPĂ contorul de branşament şi implicit pentru cuantumul peste normal al diferenţelor de scară aparţine locatarilor (în cele mai multe cazuri o defecţiune care nu este înregistrată de apometrul de apartament, ignorată de unul sau mai mulţi locatari) şi că problema apărută trebuie rezolvată intern printr-o verificare în fiecare din cele 11 apartamente, anunţată într-o şedinţă de bloc (în care să se discute ziua şi ora cea mai convenabilă, lăsarea cheii la un vecin, contactarea celor care posibil răspund de apartamentele nelocuite, accesul la subsol etc.). Cu alte ocazii, verificările făcute în interioare de către operator, deşi nu sunt obligatorii, la reclamaţia a 1-2 locatari, fie neanunţate (pentru a surprinde eventualele contravenienţe) fie anunţate (pentru a găsi cât mai mulţi locatari acasă), au avut rezultate aproape nule: de multe ori aceiaşi locatari care nu deschid uşa la citirile lunare, procedând la fel în cazul verificării şi pretinzând ulterior diferite motive: că anunţul afişat de noi a fost rupt, că nu citesc afişierul blocului, că nu-şi modifică programul după cum “vrea” APA CTTA etc.)”. Semnează şeful Sucursalei Cugir a SC Apa CTTA SA  Alba, ing. Mircea Ţârlea.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1252 ori

La Cugir, apa mai scumpă decât curentul electric?
4.7 (93.33%) 3 votes

Comentarii

2 Comentarii la La Cugir, apa mai scumpă decât curentul electric?

 1. Seusan Marius Răspunde

  29.11.2014 la 14:32

  Mircea Tarlea, ne cunoastem de o viata,suntem prieteni …stiu ca nu esti tu vinovat de aceasta situatie,dar m-am saturat si eu ca lunar sa mi se fure banii din buzunar pentru o situatie care vad ca nu are rezolvare. Acum constat ca toti locuitorii orasului se confrunta cu aceasta anomalie si ma intreb ce ar fi de facut pentru ca firma voastra sa presteze niste servicii ….asemanatoare oricarei tari din Comunitatea Europeana ! Cu speranta ca vom reusi si noi sa atingem normalitatea tarilor civilizate, te salut. Multumirile si respectul meu Cugirinfo.ro !!!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. ghe Răspunde

  30.11.2014 la 16:07

  prefacut mai esti .pe alte pagini il injuri si acuzi de hotie ,iar aici il periezi. cine sa te mai creada ,mai ales ca in reclamatie te contrazici singur .
  si la noi e aceiasi problema ,dar facand mai multe verificarinoi am descoperit ca de fiecare data cand pierderile erau mari , de vina erau unii din vecini. e clar ca apa e scumpa…insa furturile de apa santdin bloc. noi am verificat de mai multe ori si stiu ce vorbesc .

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *