cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » La Cugir a început instruirea personalului din cadrul proiectului „Fiecare copil în grădiniţă”

La Cugir a început instruirea personalului din cadrul proiectului „Fiecare copil în grădiniţă”

Publicat în 12.09.2015 la ora 11:00

proiectLa Grădiniţa cu Program Normal „Prichindel” din Cugir a avut loc marţi instruirea cadrelor didactice, a medicilor, a reprezentanţilor SPAS şi a mediatorului şcolar, cu prilejul începerii derulării activităţilor din cadrul proiectului „Fiecare copil în grădiniţă” pentru anul de învăţământ 2015-2016.

Coordonatorul local, profesor învăţător Ilona Ghizela Bârsan, le-a prezentat participanţilor echipa de proiect din care fac parte: directorul şcoală/ grădiniţă, primarul/ consiliul local, coordonatorul local, asistentul social, medicul de familie, profesorii, ajutorul de profesor, mediatorul şcolar, mediatorul sanitar, echipa de management şi n-a uitat să le amintească faptul că: „Elementul de bază al programului «Fiecare copil în grădiniţă» este încurajarea prezenţei zilnice pentru acordarea de tichete sociale familiilor sărace. Mecanismul distribuirii se bazează pe corectitudinea notării prezenţei în fiecare zi. De aceea, Asociaţia Ovidiu Ro şi instituţiile partenere contează pe sprijinul dumneavoastră, în calitate de profesor, în notarea corectă şi zilnică a prezenţei copiilor incluşi în program. Se acceptă numai absenţe motivate medical şi învoirile întemeiate, comunicate profesorului în prealabil de către familie”. Prezent la eveniment, viceprimarul Cugirului, profesorul Horia Rotche, a spus: „Deşi proiectul a întâmpinat la început o oarecare opoziţie, pe parcurs s-a dovedit utilitatea acestui demers, iar profesorii au acceptat să «rupă o bucată din sufletul lor şi să le dea altora», să-şi neglijeze uneori copiii lor ca să le poată oferi altora. De aceea, vor avea tot sprijinul comunităţii locale, considerând că doar prin înţelegerea în şcoală a copiilor se poate realiza şi înţelegerea lor socială. Este important să folosim instrumentele necesare ca ei să aibă o meserie care să le ofere posibilitatea de a trăi în mod cinstit, pentru a deveni cetăţeni responsabili ai societăţii”.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 469 ori

La Cugir a început instruirea personalului din cadrul proiectului „Fiecare copil în grădiniţă”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *