cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Cugir a început depunerea cererilor de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor

La Cugir a început depunerea cererilor de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor

Publicat în 03.11.2014 la ora 12:00

ajutoare-incalzireDupă cum se cunoaşte, în baza O.U.G. nr. 70/2011, privind  măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, aprobată prin Legea nr. 92/2012, modificată şi completată de O.U.G. nr 44/2014, familiile care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, curent electric, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri pot beneficia de ajutoare pentru încălzire, dacă veniturile nu depăşesc 615 lei/membru de familie.

În ceea ce priveşte modalitatea de acordare a ajutorului, aceasta diferă în funcţie de venituri şi de tipul de încălzire utilizat. După cum ne-a informat şefa Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) din cadrul Primăriei Cugir, jr. Viorica Ştirb Nedel, pentru familiile şi persoanele singure beneficiare ale ajutorului social stabilit potrivit actelor normative prezentate, ajutorul lunar pentru combustibili solizi sau petrolieri este de 58 de lei. “Stabilirea dreptului la ajutorul de încălzire a locuinţei se realizează prin dispoziţia primarului, care se emite o singură dată pentru toată perioada de acordare a ajutorului. Conform legislaţiei în vigoare, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, la care se anexează acte doveditoare”, ne-a informat şefa SPAS Cugir.
Anchetele sociale se vor efectua obligatoriu pentru toate situaţiile în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat în cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică. Aceste anchete pot fi efectuate şi pe parcursul sezonului rece, la sesizarea terţilor sau la sesizarea agenţiilor teritoriale.
Referitor la încălzirea cu combustibili solizi sau petrolieri, actul normativ stabileşte că ajutorul poate fi acordat şi în natură, prin acordarea de lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri. “Cugirenii care se încadrează în condiţiile stabilite de lege, pot depune actele pentru acordarea ajutoarelor de încălzire pe perioada întregului sezon rece, până în data de 20 a fiecărei luni, urmând a intra în drept în luna depunerii cererii. Aceştia se pot prezenta la Biroul SPAS Cugir, situat pe strada 21 Decembrie 1989 nr. 3, în fiecare zi, de luni până joi, între orele 8.00-16.00, iar vineri, între ora 8.00-13.00”, a precizat jurista Viorica Ştirb Nedel.

C. P.

Acest articol a fost citit de 370 ori

La Cugir a început depunerea cererilor de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *