cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » La Cugir, a fost înfiinţat Serviciul „Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale”

La Cugir, a fost înfiinţat Serviciul „Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale”

Publicat în 22.02.2015 la ora 11:00

primarie-cugir-nouAleşii locali ai Cugirului şi-au dat acordul pentru înfiinţarea Serviciului „Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale”, care îşi va desfăşura activitatea în cadrul imobilului situat în  Vinerea, str. Morii nr. 5,  aflat în administrarea Serviciului Public de Asistenţă Socială Cugir.

Clădirea aleasă a folosit, începând cu luna iunie 2011, Centrului Comunitar Resursă Cugir aparţinând SPAS Cugir şi care a derulat proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii” – proiect adresat tinerilor care sunt expuşi riscului de excluziune socială, tinerilor cu dizabilităţi, precum şi copiilor cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani aflaţi în situaţii de risc.  Membrii legislativului local au mai aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Serviciului „Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale”, un serviciu specializat  în domeniul  protecţiei  copilului, ce urmăreşte reabilitarea bio-psiho-socială a copiilor cu handicap de orice natură, dar şi a adulţilor cu handicap. Serviciul se află în structura Serviciului Public de Asistenţă Socială Cugir şi se organizează şi funcţionează în baza hotărârii Consiliului Local Cugir.
Misiunea Centrului Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale este prevenirea abandonului şi instituţionalizării copiilor prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recuperare, abilitare/ reabilitare, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere, educare, pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire copii sau alte persoane adulte cu handicap. Scopul principal al serviciului este asigurarea  recuperării  medicale şi sociale complexe a copilului cu handicap de pe raza unităţii administrativ-teritoriale Cugir, care provine  din familie, dar şi a adulţilor cu handicap. Managerul respectivului serviciu a fost numit economistul Silviu Samoilescu, cel care a condus şi Centrul Comunitar Resursă Cugir, până în 2012, când a fost numit manager al Spitalului din Cugir.

Acest articol a fost citit de 519 ori

La Cugir, a fost înfiinţat Serviciul „Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane cu Nevoi Speciale”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *