cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » La Colegiul Tehnic ID Lazarescu Cugir – O zi, în umbra unui angajat

La Colegiul Tehnic ID Lazarescu Cugir – O zi, în umbra unui angajat

Publicat în 31.03.2013 la ora 13:51

Data de 2 aprilie se inscrie drept o zi importanta in viata a 34 liceeni din clasele a XI-a si a XII-a de la Colegiul Tehnic ,,I D Lazarescu” din Cugir, in cadrul saptamanii ,,Sa stii mai multe, sa fii mai bun”,(1-5 aprilie), cand vor petrece o zi la un loc de munca, in umbra unui angajat care are meseria dorita de elev.

Demersul are loc, in contextul promovarii programului international de orientare profesionala ,,Job Shadow Day 2013” , aflat la cea de-a Xi-a editie si care este derulat de organizatia ,,Junior Achievement Romania” cu sprijinul profesorilor coordonatori din peste 65 de de localitati din toata tara.
  Programul are drept scop promovarea in randul elevilor elevilor a unei mai bune intelegeri a profesiei pe care o doresc si a modului de functionare a unei companii si ajuta elevii sa inteleaga care sunt responsabilitatile si activitatile unui angajat din domeniul in care doresc tinerii sa lucreze, prin accesul direct la locul de munca al acestuia.
  Experienta unei zile de lucru ,,in umbra” unui angajat poate sa ofere elevilor raspunsuri mai clare la intrebarile,,Ce vreau sa devin dupa ce termin scoala?”sau ,,Care este cel mai potrivit loc de munca pentru mine?”. In acelas timp si angajatorii, pot afla mai multe despre asteptarile tinerilor de la viitorul loc de munca si despre nivelul de cunostinte si abilitati pe care le au viitorii angajati.
 In data de 2 aprilie, 34 de elevi de la Colegiul Tehnic,,I D Lazarescu”vor merge in shadowing la 7 unitati economice si institutii locale, cele mai dorite meserii din anul acesta fiind proiectant CAD, operator MUCN, politist. Partenerii de anul acesta sunt: Star Transmission, Politia orasului Cugir, SC Nova Grup, Cabinet medical veterinar Dr Condor, Salon infrumusetare -Enache, PF Suciu -frizerie, ,,Al Y si Dany”-bar.

  Ziua de shadowing se va incheia cu o ceremonie la care participa toti elevii si reprezentantii unitatilor economice si institutiilor participante in Job Shadow Day 2013, derulata in sala de sedinte a colegiului.  Reprezentantii Colegiului Tehnic sunt:  Ing. Valentina Macarie si ing. Dacia Ileana Napău-cadre didactice in cadrul institutiei de invatamant amintite.

Acest articol a fost citit de 535 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.