cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Catedrala din Cugir o toacă nouă va vesti începerea Slujbei de Înviere

La Catedrala din Cugir o toacă nouă va vesti începerea Slujbei de Înviere

Publicat în 02.05.2013 la ora 17:41

Noua toacă instalată cu puţin timp în urmă la Catedrala Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” din Cugir va vesti prin sunetele ei speciale, începerea Slujbei de Înviere ce se va săvârşi în acest lăcaş de cult, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

toaca-noua-catedrala-ortodoxa-cugirToaca, reprezentând o donaţie a unui sponsor local, este confecţionată dintr-un oţel special, are o rezonanţă deosebită şi este în formă de vultur bicefal de tip Bizantin (în ton cu cea existentă pe Muntele Athos din Grecia).

Ea a fost deja sfințită şi va fi folosita în fiecare zi la slujbele religioase desfăşurate în biserică. Aşa cum ne spunea preotul paroh, părintele Mircea Giurgea de la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului” din Cugir, toaca reprezintă obiect de cult şi a fost folosită din primele veacuri ale creştinilor. Ea simbolizează ”trâmbiţa” cu care

Dumnezeu va da mereu deşteptarea la sfârşitul vremurilor, pentru judecată universală. Toaca poate fi din lemn sau fier, rolul ei fiind acela de a chema la rugăciune, fie în miez de noapte sau ziua.

Creștinii care frecventează catedrala cugireană au primit cu bucurie demersul Sfintei biserici, de a face ca sunetele date de noua toacă să fie la unison cu bătăile inimilor lor, în noaptea cu profunde trăiri interioare, aceea a Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 304 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.