cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir colindele elevilor s-au ridicat „Sus la ‘naltul cerului”

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir colindele elevilor s-au ridicat „Sus la ‘naltul cerului”

Publicat în 11.12.2013 la ora 11:28

concert-colinde-cugir-2013Zeci de localnici au venit ieri seară la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir să asculte corurile de colindători ale școlilor din Cugir și Vinerea, eveniment desfășurat sub genericul „Sus la ‘naltul cerului”, aflat anul acesta la cea de-a V-a ediție.

Un veritabil concert de colinde tradiționale dedicat sărbătorilor de iarnă, un demers posibil grație unui proiect al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, care îl are drept artizan pe  părintele inspector de religie preot profesor doctor Nicolae Bolea la care și-au adus contribuția peste 120 de elevi și mai multe cadre didactice care s-au ocupat de pregătirea lor.
Îmbrăcați în frumoase costume populare, reprezentând  zona Cugirului și localității Vinerea, cele 6 grupuri de colindători au interpretat recitaluri de câte trei-patru cântece tradiționale de sărbători.
Ca la o adevărată competiție și-au dat concursul prin vocile lor minunate elevii școlilor: „Iosif Pervain”, Școala Gimnazială nr. 3, Școala Gimnazială „Singidava”, Școala „Ioan Mihu” Vinerea, Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu”, precum și grupul de chitare al Colegiul Național „David Prodan”, condus de profesorul Călin Furdui.
Au onorat evenimentul viceprimarul orașului Cugir, prof. Horia Rotche, părintele inspector Nicolae Bolea, directorul Școlii Gimnaziale nr. 3 prof. Stela Țârlea, preotul protopor din Sebeș – părintele Ionel Arsu și nu în ultimul rând gazda evenimentului, preotul paroh de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” parinteler Mircea Giurgea.
La finalul programului, fiecare membru al grupurilor de colindători au primit din partea Consiliului Județean Alba și a firmei de panificație „Paul Henegar” (Lae Pecu), din Cugir, pachete cu dulciuri și câte un colac.
Pentru rezultatele remarcabile obținute la olimpiada județeană de religie, 19 elevi de la școlile gimnaziale din oraș au primit premii și diplome, înmânate de părintele protopop din Sebeș, preotul Ionel Arsu și de către profesoara de religie de la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, Luminița Sgubea.

Acest articol a fost citit de 522 ori

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir colindele elevilor s-au ridicat „Sus la ‘naltul cerului”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *