cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » La Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir au fost sfințite două troiţe cu prilejul prăzmuirii marii sărbători „Înălţarea Sfintei Cruci”

La Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir au fost sfințite două troiţe cu prilejul prăzmuirii marii sărbători „Înălţarea Sfintei Cruci”

Publicat în 15.09.2014 la ora 20:30

biserica-cugir-sfintire-troiteAproximativ 300 de credincioşi au luat parte ieri seară, la slujba de sfinţire a celor două troiţe înălţate în faţa Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir, eveniment organizat de preotul paroh, părintele Mircea Giurgia, cu prilejul prăzmuirii marii sărbători creştine ”Înălţarea Sfintei Cruci”.

Cele două troiţe au fost executate în urmă cu ceve timp de un preot bucureştean, într-o formă cu totul originală. Crucile au peste 2 metri înălţime, sunt scluptate manual, în lemn de cea mai bună calitate şi la un înalt nivel artistic, respectând canoanele ortodoxe.

După săvârşirea slujbei de sfinţire, cele două troiţe au primit botezul din partea părintelui protopop de Sebeş, preotul Ionel Arsu, părintele paroh Mircea Giurgea de la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului’’ şi a părintelui Ioan Cândea de la Biserica ,,Trei Ierarhi’’ din Cugir.

La finalul ceremoniei, credincioşii au primit botezul cu Agiazma Mare din partea părintelui Mircea Giurgea.

Autor: Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 334 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.