cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Cugireni » Jurații de la MasterChef România au fost uimiți de talentul cugireanului Mihai Toader

Jurații de la MasterChef România au fost uimiți de talentul cugireanului Mihai Toader

Publicat în 20.03.2013 la ora 12:26

Mihai Toader are 23 de ani și locuiește în Cugir. El a reușit să îi impresioneze pe jurații de la emisiunea concurs MasterChef de la Pro Tv cu talentul și determinarea sa – și bineînțeles cu o porție de scoici Saint Jacques cu piure de conopidă și ulei de trufe, fistic, chili și mentă.

Mihai și-a împlinit visul, reușind să îi demonstreze tatălui său, Ulise Toader, care nu l-a susținut să devină bucătar profesionist, dorind ceva mai mult pentru fiul său, că este doar pasionat de gătit, ci și foarte talentat.

Tânărul cugirean a mărturisit celor de la MasterChef că își dorește foarte mult să devină un bucătar profenist, acesta fiind visul său cel mai mare. A mai povestit cum a luptat cu tatăl cu care a avut numeroase discuții  în legătura cu alegerea sa.  “În liceu am vrut să urmez un curs de gastronomie, nu a fost de acord și deoarece depindeam de el a trebuit să ascult. Îmi doresc enorm  ca astăzi să iau șorțul și să îi demonstrez că am realizat ceva.”, a spus Mihai.

„Am crezut că e mai bine să mă urmeze, știți că așa sunt părinții, mai egoiști”, si-a justificat atitudinea Ulise Toader.

Mihai Toader este angajat la Uzina Mecanică Cugir iar tatăl său la Compania Națională Romarm. A moștenit pasiunea pentru gătit de la bunicul său, care a fost bucătar la spitalul din Cugir

“Dacă aș putea să înaintez în MasterChef, să am ocazia să lucrez cu tot felul de produse. Stau într-un oraș cu 20.000 de locuitori și nu am această ocazie. Ar fi ceva extraordinar, ar fi un vis devenit realitate”, a mai spus Mihai copleșit emoții.

Când au aflat jurații unde lucrează Mihai și tatăl său, au glumit spunând: „Sunteți o familie de creatori de puști”, iar legătura între puști și gastronomie este că nu poți pleca la război cu burta goală.

Timp de apropae 10 minute de emisiune, cât a durat momentul tânărului cugirean, jurații au fost duri, însă  Mihai a fost încrezător reușind să îi convingă că este talentat și merită să meragă mai departe în concurs.

Aparent nemulțumiți de viteza cu care a gătit scoicile, membrii juriului i-au dat lui Mihai o probă suplimentară – să gătească paste în maxim 20 de minute. Surprinzător, Mihai a ales să gătescă tot un produs exotic, mai ales pentru un orășel cu 20.000 de locuitori, adică pasta pomodorro e basilico, spaghete cu roșii și busuioc, reușind să le prepare chiar mai repede decât timpul acordat… Și, surpriză! Jurații i-au adus șorțul spunând: “Ni s-a făcut și nouă foame și am vrut să mâncăm ceva făcut de un om talentat!” și au luat tigaia cu paste îndreptându-se către un loc unde puteau să le mănânce.

Au urmat momente de bucurie, lacrimi, îmbrățișări.

“Cred că este cea mai frumoasă zi din viața mea!” a mărturisit Mihai, în timp ce tatăl său spunea cu lacrimi în ochi: “Dorința de aface ce îi place a învins, m-a învins și pe mine!”

Acest articol a fost citit de 532 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.