Rămâi conectat

Sport

Juniorii, principalele ţinte ale perioadei de transferuri, pentru Metalurgistul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-oct-2015Metalurgistul Cugir, clasată la finalul turului pe locul secund în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, la doar trei „lungimi” de liderul ASU Poli Timişoara, visează la un retur care să o propuleseze în al doilea eşalon fotbalistic autohton.

Gruparea de sub Drăgana va suna goarna în 18 ianuarie (la fel ca şi celelalte conjudeţene, Industria Galda de Jos şi Performanţa Ighiu), deşi s-au mai vehiculat datele de 11 şi 15 ianuarie, iar după o săptămână este prevăzut cantonamentul centralizat, desfăşurat în localitate. De asemenea s-au stabilit 3 dintre cele 8 partide de verificare din perioada de iarnă, cu Euro Şpring (3 februarie), CSM Rm. Vâlcea (20 februarie) şi FC Hermannstadt Sibiu (27 februarie), în ţintarul amicalelor mai fiind disputele cu FC Hunedoara (dublă), Industria Galda de Jos şi Unirea Jucu.

• Deocamdată, nimic la nivelul lotului

Oficialii cugireni n-au “mişcat” încă nimic la nivelul efectivului, certă fiind numai plecarea apărătorului Negru la Sănătatea Cluj, club de unde a fost împrumutat. Deşi la un moment dat se specula despărţirea de portarul Dragotă, în ideea aducerii unui goalkeeper junior, lucrurile sunt în “stand-bye”. Diriguitorii clubului susţin că la nivelul seniorilor sunt mulţumiţi de efectivul avut la dispoziţie şi vor muta doar dacă vor identifica soluţii superioare valoric actualului lot, însă prioritară va fi în această iarnă întregimentarea a încă 2-3 juniori. “Suntem mulţumiţi de lotul de care dispunem, însă mai căutăm soluţii pentru a mai aduce câţiva tineri. Cum întotdeauna partea secundă a campionatului este mai dificilă decât turul, noi ne propunem doar să continuăm în acelaşi ritm precum în finalul anului precedent”, a declarat antrenorul Călin Moldovan.

• Se speră în inaugurarea tribunei la derby-ul cu ASU Poli!

Lucrările de modernizare de la tribuna întâi a Stadionului „CSO” sunt în plină desfăşurare, într-un ritm alert, fapt care conferă încredere şefilor Metalurgistului că în retur, spectatorii vor beneficia, cât de repede, de alte condiţii pentru a-şi vedea favoriţii la lucru. “Ar fi extraordinar dacă am reuşi să deschidem tribuna modernizată, în 19 martie, la meciul derby cu ASU Poli Timişoara, când se anunţă o asistenţă record, cu sute de suporteri timişoreni”, a concluzionat Daniel Popa, vicepreşedintele “roş-albaştrilor”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir