Rămâi conectat

Administraţie

Joi, 30 Ianuarie – Ședință ordinară a Consiliului Local Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarie-CUGIR-358Primarul Cugirului, Adrian Teban a convocat ședința ordinară a Consiliului Local, pentru data de 30 ianuarie 2014, de la ora 16.00, aleșii orașului urmând să dezbată importante proiecte aflate pe ordinea de zi, precum: Bugetul local al orașului Cugir pentru anul 2014, Lista de priorități privind soluționarea cererilor de locuințe pentru tineri pentru anul 2014, Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Ocolului Silvic „Sâpcea” Cugir, Modificarea Regulamentului de Ordine Publică și Gospodărire Locală a Orașului Cugir.

Vă prezentăm mai jos și alte proiecte aflate pe ordinea de zi a legislativului local:

1. – Proiect de Hotărâre privind nivelul cotizației Orașului Cugir pe 2014, pentru Asociația Club Sportiv Tenis Cugir;
2. – Darea în folosință Clubului Sportiv Cugir a imobilulului Centrală Termică de pe strada „Constructorului” Cugir;
3. – Proiect de hotărâre privind repartizarea Ap. nr 12 din Blocul ANL de pe str. 21 Decembrie 1989,  pentru medicul Isăilă Radu;
4. – Proiect privind aprobarea cheltuielilor cu naveta a cadrelor didactice pe luna Decembrie 2013;
5. – Proiect de Hotărâre privind aprobarea locației stațiilor de transport public de călători;
6. -Proiect de Hotărâre privind revocarea HCL nr. 162/2011 și acordarea unui autoturism pentru SPAS Cugir;
7. – Modificarea art. 1 din HCL nr. 129 /2013 de înființare a Secției de arte marțiale și completare a Regulamentului de organizare și functionare a CSO Cugir;
8. – Alocarea sumei de 1.500.000 lei din contul de excedent al bugetului local, înregistrat la finele anului 2013, pentru finanțarea în 2014 a cheltuielilor pentru secțiunea dezvoltare;
9. – Aprobarea nivelului cotizației pe 2014, ce revine orașului Cugir pentru finanțarea Clubului de Fotbal Metalurgistul Cugir;
10. – Acțiunile ce pot fi realizate de către persoanele cu venit minim garantat (VMG) și de către persoanele care sunt obligate să efectueze muncă în folosul comunității;
11. – Informare privind transportul public în orașul Cugir;
12. – Informare privind obligațiile ce revin consilierilor locali, potrivit prevederilor legale;

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Acțiuni de ecologizare organizate de Primăria Cugir, în cadrul campeniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria orașului Cugir a transmis că ca organiza, în acestă săptămână, două acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu”.

„În cadrul campaniei „Și mie îmi pasă de orașul meu” – Curățenia de Primăvară 2024- Primăria Cugir organizează două acțiuni de ecologizare în oraș:

– Joi 18.04.2024, zona pârâul Buschii, începând cu ora 16.00, având ca loc de întalnire zona skatepark – stadion parc.
– Sâmbătă 20.04.2024, pe centura ocolitoare Vinerea, începând cu ora 09.00, având ca loc de întâlnire – Poliția Locală Cugir.

Cei care doresc să participe sunt așteptați la locurile de întâlnire stabilite”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primăria Cugir investește 13 milioane de lei, în construcția unei grădinițe la Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a propus Consiliului Local aprobarea unui proiect privind „Construire Grădiniță în localitatea Vinerea” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului „Regiunea Centru” 2021-2027.

Valoarea totală a proiectului este de 13.084.229,10 lei (inclusiv TVA), contribuția proprie în proiect a orașului Cugir, constând în achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și a contribuției de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în valoare de 6.203.054,13 lei (inclusiv TVA).

De asemenea, se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului, în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din fondurile Uniunii Europene, precum și sumele reprezentând cheltuielile de funcționare și întreținere aferente, în vederea sustenabilității financiare a acestuia.

Proiectul aprobat își propune să sprijine creșterea participării la educația timpurie prin investiții în creșterea capacității infrastructurii educaționale, de a răspunde cererilor neacoperite, precum și prin intervenții, care contribuie la îmbunătățirea calității infrastructurii, dar și a serviciilor educaționale, pentru a deservi cu prioritate copiii din comunități defavorizate, copiii de etnie romă și comunitățile din mediul rural.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Infrastructura stradală din Cugir, luată la puricat de administrația locală

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Primăriei Cugir a verificat din nou modul în care se execută lucrările de modernizare a infrastructurii stradale.

Recent, primarul Adrian Teban, împreună cu viceprimarul Călin Furdui s-au deplasat din nou în teren, de data aceasta pe strada Mărășești din Cindeni și în zona Coșbuc, pentru a vedea la fața locului stadiul fizic al lucrărilor, pentru a vorbi cu constructorul dar și cu cetățenii din zonă. Au fost purtate discuții cu locuitorii zonei străzii Mărășești despre accesul dinspre drum în curți, modul de realizare a nivelul drumului, al trotuarelor, a podețelor, a canalizării și deviației apei, a scărilor și accesul pe trotuare.

Lucrările continuă, iar conform proiectului, se realizează: canalizația tehnică, canalizarea pluvială, rețele de alimentare cu apă, modernizarea carosabilului, amenajarea trotuarelor, fie cu pavaj, fie cu asfalt, în funcție de soluția tehnică stabilită, trotuare, scări.

În zona Coșbuc lucrările sunt aproape finalizate iar până acum s-au modernizat străzile, s-a turnat asfalt, s-au modernizat trotuarele și s-au inființat locuri noi de parcare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir