Rămâi conectat

Administraţie

Joi 28 februarie 2013, ședință a Consiliului Local Cugir. Vezi proiectele aflate pe ordinea de zi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii locali din Cugir se vor întruni în sedință de consiliu local, joi 28 februarie 2013, pentru a dezbate 19 proiecte aflate pe ordinea de zi. Printre acestea se află și avizul pentru înfiinţarea unui nou parc industrial în oraș în parteneriat cu Uzina Mecanică.

Proiectele aflate pe ordinea de zi:

1. Aprobarea contului de execuție al bugetului local al orașului Cugir pe anul 2012 și a situației financiare la data de 31.12.2012.

2. Aprobarea decontării cheltuielilor cu naveta, cadrelor didactice pe luna ianuarie 2013

3. Aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Ocolului Silvic Sâpcea Cugir pe anul 2013, bugete estimative pe 2 ani și anexele la buget.

4. Însușirea Raportului de expertiză extrajudiciară depus de reclamantul Țuța Ioan în dosarul Civ. nr. 2357/176/2012.

5. Aprobarea completării inventarului domeniului privat al orașului Cugir aprobat prin H. C.L nr. 126/2011 cu bunuri achiziționate de către SC Apa CTTA SA din Fondul de întreținere, Înlocuire și Dezvoltare în anul 2012.

6. Aprobarea includerii în inventarul domeniului privat al orașului Cugir a mijloacelor fixe realizate de către SC Apa CTTA SA din Fondul de întreținere, Înlocuire și Dezvoltare în anul 2012

7. Aprobarea punerii unei suprafețe de 1 ha la dispoziția Proiectului “Incluziune socială și pe piața muncii prin întreprinderi sociale” finanțat prin programul Operațional Sectorial  Resurse Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 – Promovarea Incluziunii sociale, Domeniul major de intervenție 6.1 – Dezvoltarea economiei sociale.

8. Aprobarea delegației ce se va deplasa în perioada  24-28.05.2013 în localitatea Casalborgone (Italia) în cadrul proiectului  “Terra Mirabilis – Enviromental and  Territorial Protection”.

9. Modificarea  și completarea H.C.L Nr.53/2012 privind metodologia și criteriile de acordare a ajutoarelor sociale comunitare.

10. Acordul pentru încheierea unui Contract de comodat între Clubul Sportiv Orășenesc Cugir și Asociația Clubului Sportiv de Tenis Alba – Cugir.

11. Aprobarea încheierii actului adiţional nr. 8 la Contractul de închiriere nr. 2043/2005 având ca titular pe d-na Mate Silvia.

12. Aprobarea organigramei, Statului de funcţii şi a numărului de posturi pentru anul 2013 privind aparatul de specialitate al primarului şi serviciile subordonate Consiliului Local.

13. Acordul de principiu pentru constituirea unui Parc industrial prin asocierea în participaţiune a Consiliului Local Cugir cu SC Uzina Mecanică Cugir.

14. Numirea reprezentantului Consiliului Local în Adunarea în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Apa CTTA Alba SA şi aprobarea contractului de mandat al acestuia.

15. Modificarea Actului constitutiv şi a Statutului Asociaţiei „Clubul Sportiv de Tenis Alba Cugir”.

16. Aprobarea Procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de administraţie al Ocolului Silvic Sâpcea Cugir RA.

17. Aprobarea Protocolului de colaborare între Consiliul Local Cugir, SPAS Cugir  şi Asociaţia Centrul Romilor pentru Politici de sănătate – SAST IPEN.

18. Revocarea art. 2 din HCL 163/2012 privind prelungirea Contractului de închiriere a dlui Sîrbu Constantin.

19. Aprobarea Reţelei şcolare a învăţământului preuniversitare de stat pentru anul şcolar 2013 – 2014.

FOTO: ARHIVĂ

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir