Rămâi conectat

Administraţie

Joi, 21august: Consiliul Local al orașului Cugir este convocat în ședință ordinară. Vezi ordinea de zi

cugirinfo.ro

Publicat

în

consilieri CugirPrimarul Cugirului, Adrian Teban a convocat şedinţa ordinară a legislativului din Cugir, pentru data de 21 august 2014, ora 16.00, în sala de şedinţe a Consilului Local.

Pe ordinea de zi sunt înscrise un număr de 14 proiecte de hotărâre printre care aprobarea rectificării bugetului local al oraşului Cugir pentru anul 2014, aprobarea constituirii dreptului de administrare în favoarea Consiliului Judeţean Alba asupra imobilului Rampa de gunoi şi teren aferent, aprobarea participării oraşului Cugir în calitate de partener în cadrul proiectului ,,Europa Mirabilis’’ –Programul Europa pentru cetăţeni 2014-2020,  constituirea de soluţionare a contestaţiilor la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Orăşenesc Cugir.

Vă prezentăm mai jos şi celelalte puncte înscrise pe ordinea de zi:

1. Aprobarea  contului de executie al bugetului local la 30.06.2014;

2. Aprobarea decontării cheltuielilor cu naveta cadrelor didactice pentru luna iulie 2014;

3. Aprobarea cheltuielilor ocazionate de participarea Orașului Cugir la Festivalul de folclor organizat de către Primăria Oraşului Marcoux – Franţa şi Sărbătoarea organizată de către Asociaţia La Bethmalaise, în Arrien en Bethmale – Franţa, în cursul lunii iulie 2014;

4. Aprobarea cheltuielilor ocazionate de participarea Oraşului Cugir în cadrul proiectului “Bringing the EU closer to the Local Commnunities” desfăşurat în localitatea Mellieha – Malta, în cursul lunii august 2014;

5. Însuşirea documentaţiei topografică ”Întabulare teren aferent Rampă gunoi” întocmită de PF Grosu Leon;

6. Acordul pentru atribuirea în proprietate a terenului aferent construcţiei d-lui Paşca Remus;

7. Aprobarea modificării şi completării Regulamentului de vânzare a locuintelor construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, precum şi a locuinţelor proprietate privată a oraşului Cugir, aprobat prin HCL nr.94/2014;

8. Aprobarea repoziţionării imobilului înscris în CF 70281 Vinerea, nr.top 4539/2, situat în zona ”şopru”;

9. Aprobarea prelungirii contractelor de închiriere pentru chiriaşii ANL din imobilul situat în orașul Cugir pe str. Narciselor;

10. Acordul pentru organizarea unei expoziții muzeale de către Asociaţia Cetăţenească Cultural-Istorică şi Civică pentru Valorificarea Patrimoniului Local PRO-CUGIR în cadrul Clubului Elevilor Cugir;

II. Informare privind Decizia Curții de Conturi nr.33/2014 privind înlăturarea deficiențelor constatate și consemnate în Procesul verbal de constatare nr.9054/2014 încheiat în urma misiunii de ”Audit financiar asupra contului anual de execuție bugetară și a bilanțului contabil” al UAT Orașul Cugir;

III. Raport privind activită’ile desfăşurate în semestrul I 2014 în cadrul Biroului Asistență Medicală (Asistenţă medicală şcolară şi Asistenţă medicală comunitară);

IV. Probleme diverse.

C. P.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Autoritățile din Cugir consideră de importanță majoră înființarea unui muzeu tehnic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Administrația publică a orașului Cugir a venit cu ideea inițierii unui proiect pentru înființarea unui muzeu tehnic în localitate, care să funcționeze într-o altă locație, separat de cele 16 secțiuni existente în cadrul muzeului local amplasat în clădirea ce adăpostește Clubul Copiilor și Elevilor din Cugir.

Potrivit președintelui Asociației „Pro Cugir”, ing. Aurel Voicu, initiativa acestui demers îi apartine primarului Adrian Teban care a recomandat recent, găsiea unor soluții pentru realizarea unui muzeu tehnic în Cugir, propunând o colaborare strânsă între Centrul Cultural Cugir și Asociația „Pro Cugir”, menită să identifice cele mai bune oportunități pentru atigerea unui astfel de deziderat.

După cum susține Voicu, la muzeul local pe care acesta l-a înființat și coordonat, timp de mai mulți ani, sunt deja, 3 sectiuni care conțin obiecte unicate și documente cu caracter tehnic de valoare, unele dintre ele de importanță națională.

În calitateaa sa de coordonator, Voicu a declarat că se regăsesc printre secțiuni: o isorie a fabricii de fier și otel, istoria orașului Cugir, sectiunea realizari tehnice de exceptie, unde se află singura colecție de mașini de cusut din perioada 1946 – 1990, printre aceste mașini și unele de proveniență străine, precum și prima mașină casnică cu pedala din lemn. Tot aici, este expus strungul „Pionier”, mașina de spalat rufe cu pulsator si automată, roti dințate fabricate la cugir, piese maca Cugir  folosite la autoturismele românești  Aro si Dacia, dar și machete de mașini unelte.

Urmează ca o echipă formată din specialiști, din reprezentanți ai Centrului Cultural și Asociației „Pro Cugir”să facă pe parcurs, deplasări la cele două fabrici, la alte unități din oraș, pentru identificarea unor obiecte de tehnică importante, de mașini și utilaje care au făcut istorie de-a lungul vremii, ce pot fi achiziționate și  care să fie interesante pentru dotarea unui muzeu tehnic, cât și pentru vizitatori.

„Propunerea primarului Adrian Teban, de înființare la Cugir a unui muzeu tehnic o găsesc de importanță majoră.  Această  recomandare presupune o obligație morală, o necesitate pentru oraș, având în vedere că aici a existat prima fabrică de metalurgie și prelucrarea metalului din zona Transilvaniei cu o vechime de aproape 225 de ani, fapt ce a creat de-a lungul timpului un cunoscut și binemeritat  brand Cugir”, a ținut să precizeze Aurel Voicu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Începând de astăzi, 30 mai 2023, au intrat în vigoare modificări și restricții de circulație pe mai multe străzi din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 30 mai 2023, șoferii din Cugir trebuie să respecte modificările privind prioritățile de circulație rutieră pe străzile Ion Creangă și Trandafirilor și noile restricții de circulație impuse pe strada Trandafirilor. Restricții de circulație au mai fost instituite pe străzile Viitorului și Nicolae Bălcescu.

• „Cedează trecerea” pe Trandafirilor și „Drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă

Primăria Oraşului Cugir a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Poliția Orașului Cugir avizul necesar mutării indicatorului rutier “cedează trecerea” de pe strada I. Creangă, nr. 94, pe strada Trandafirilor, nr. 4. Totdată, a fost solicitat avizul amplasării indicatorului “drum cu prioritate” pe strada Ion Creangă, nr. 94. Noile modificări s-au considerat necesare întrucât la orele de vârf se forma o coloană de mașini de aproximativ 150 m pe strada I. Creangă.

Totodată a fost avizată amplasarea, pe ambele sensuri de circulație ale străzii Trandafirilor, a indicatorului rutier “oprirea interzisă”, în vederea fluidizării traficului rutier și evitării ambuteiajelor provocate de autoturismele oprite pe partea carosabilă.

• „Staționarea interzisă” pe străzile Viitorului și N. Bălcescu

Tot de astăzi au fost amplasate mijloace de semnalizare rutieră în zona Spitalului Orășenesc Cugir astfel:

– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Viitorului, de la intersecția cu strada Nicolae Bălcescu până la Valea Viilor;
– amplasarea a două indicatoare rutiere “staționarea interzisă” pe ambele sensuri de circulație ale străzii Nicolae Bălcescu, de la intersecția cu strada Unirii până la intersecția cu strada Ion Creangă.

Prin aceste noi restricții se urmărește îmbunătățirea condițiilor de trafic în zonă, evitarea de ambuteiaje rutiere, facilitarea circulației autobuzelor și accesului autovehiculelor de intervenție.

După instituirea acestor restricții, accesul pacienților sau aparținătorilor acestora, respectiv al vizitatorilor, cu autoturismele în parcarea din incinta Spitalului Orășenesc Cugir – zona Policlinică este permis zilnic, în intervalul orar 07:00-22:00.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De la 1 ianuarie 2024, impozitele și taxele locale din Cugir vor fi majorate cu 13,8%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat pentru anul fiscal 2024 indexarea cu rata inflației de 13,8% a nivelurilor valorilor impozabile, a impozitelor și taxelor locale, a altor taxe și a taxelor speciale care constau într-o anumită sumă în lei.

Potrivit art. 491 alin.1 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, “în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până la data de 30 aprilie, de către consiliile locale, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.

Prin comunicatul de presă nr.13/13.01.2023 al Institutului Național de Statistică, s-a comunicat faptul că pentru anul fiscal 2022 rata inflației a fost de 13,8%.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir