cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Joi 17 decembrie: Conferință religioasă la Cugir susținută de părintele Dan Popovici

Joi 17 decembrie: Conferință religioasă la Cugir susținută de părintele Dan Popovici

Publicat în 15.12.2015 la ora 11:34

conferinta-religioasa-Cugir-dec-2015Casa de Cultură a orașului Cugir va găzdui joi, 17 decembrie 2015, ora 17.00, Conferința ortodoxă susținută de părintelui Dan Popovici cu tema: ,,Despre darul sfinților de a se face nevăzuți și despre cum îi acoperă Dumnezeu pe creștinii adevărați în vreme de prigoane’’.

Pe toate meridianele și în toate epocile oamenii și-au dorit să se împărtășească din acest atribut divin care este Invizibilitatea.

Adam după ce a călcat porunca divină, Iacob după ce și-a înșelat fratele, David atunci când Saul îl prigonea  ar fi vrut să se poată face nevăzuți. Celebrul roman al lui H. G. Wells Omul invizibil și cele mai noi cercetări științifice dovedesc și ele că visul invizibilității a rămas intact până azi. Sfinții, avându-l ca prototip pe Iisus care se face nevăzut din fața ucenicilor la Emaus (Lc. 24, 30-31),  au fost cei care au transformat acest vis în realitate.

,,Conferința părintelui Dan Popovici susține această teză cu dovezi mergând din perioada apostolică a Bisericii până în contemporaneitate’’, precizează Asociaţia Pro Logos Cugir.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 84 ori

Joi 17 decembrie: Conferință religioasă la Cugir susținută de părintele Dan Popovici
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.