cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » „Job Shadow Day” organizat pentru elevii de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir

„Job Shadow Day” organizat pentru elevii de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir

Publicat în 20.04.2015 la ora 23:15

Scoala-Singidava-CugirCunoscând importanţa orientării şcolare şi profesionale pentru cariera şi formarea personală, dar şi a vârstei la care se întâmpină dificultăţi în alegerea unei meserii, elevii din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir, însoțiți de diriginții Bogdana Sabău, Nicoleta Văsuţi şi Stela Predescu, au vizitat în cadrul programului „Job Shadow Day”, Uzina Mecanică Cugir, SC „Star Transmission” şi Poliţia Oraşului Cugir, iar unii dintre ei chiar au stat câteva ore „în umbra” unui părinte.

Scopul acestor vizite a fost acela de a-i face pe elevi să descopere importanţa unui loc de muncă, să conştientizeze responsabilitatea şi seriozitatea pe care aceasta o implică, să observe îndeaproape sarcini concrete de lucru, dar şi să accepte faptul că fiecare meserie are un rol important în societate. Astfel, în cele două firme vizitate, cu domenii de activitate destul de diferite, au putut observa meserii precum: strungar, operator CNC, lăcătuş, frezor, controlor, reglor, inspector resurse umane, completând chiar şi un scurt jurnal de activitate, iar în instituţia de ordine publică au aflat mai multe despre meseria de poliţist şi au putut vedea o parte din armele aflate în dotarea poliţiştilor. ,,Prin vizitarea acestor instituţii, în care lucrează şi părinţi ai elevilor noştri, sperăm că am format şi un sentiment de apreciere şi de respect pentru munca acestora’’, ne-a mărturisit profesoara Nicoleta Văsuţi.

,,Job Shadow Day’’ este un program internaţional Junior Achievement România prin care tinerii se familiarizează cu piaţa locurilor de muncă, petrecând câteva ore în “umbra” unei angajat din domeniul dorit. În 2014, programul a ajuns la a XII-a ediţie în România, fiind urmat de peste 20 000 de elevi din toată ţara, cu sprijinul comunităţilor educaţionale şi de afaceri locale.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 302 ori

„Job Shadow Day” organizat pentru elevii de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *