cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Jandarmeria Alba a dat startul capaniei “Fii suporter adevărat! Alege să fii fair-play!” la Cugir

Jandarmeria Alba a dat startul capaniei “Fii suporter adevărat! Alege să fii fair-play!” la Cugir

Publicat în 26.04.2014 la ora 10:13

campania-fii-suporter-fair-play-la-cugir-2014Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir a găzduit în cursul zilei de ieri prima acţiune la nivel de judeţ din cadrul Campaniei împotriva violenţelor la manifestarile sportive “Fii supporter adevarat! Alege sa fii fair –play!”, proiect informativ al Jandarmeriei Alba. Un demers organizat în parteneriat cu Primaria orasului Cugir şi Asociaţia Internaţională a poliţiştilor –Regiunea 2 Alba, la care au luat parte peste 100 de elevi şi cadre didactice din cadrul colegiului cugirean în frunte cu directorul institutiei ing. Alexandru Micaciu.

În debutul reuniunii, plt. Adj. Stefan Duru-seful grupei de jandarmi din Cugir, aparţinând de Sectia de jandarmi Sebes lea prezentat elevilor oferta educatională pentru instituţiile de învăţământ aparţinând Jandarmeriei Romane.

La eveniment au fost prezenti primarul si viceprimarul Cugirului Adrian Teban, respectiv Horia Rotche, ofiterul de informare Relatii Publice si Relatii cu publicul, maior Cosmin Jurcoveţ, plt. adj. Stefan Duru si plt. Major Claudiu Moga ( grupa de jandarmi Cugir), jr. Horatiu Găldău-seful Politiei Locale Cugir.

Maiorul Cosmin Jurcoveţ a motivat aceasta iniţiativă a Jandarmeriei judeţene, drept o campanie informativ –preventivă derulată de instituţie, care are drept scop conştientizarea si sensibilizarea populaţiei cu privire la efectele nocive determinate de violentele la manifestarile sportive.

Acesta a arătat că Jandarmeria Alba a întreprins şi întreprinde  demersuri pentru educarea populaţiei în spiritul respectării legilor şi normelor de convieţuire socială aratând ca persoanele care s-au manifestat violent pe stadioane, au încercat să intre pe arenele sportive în stare de ebrietate sau au deteriorat bunuri au fost sanctionati de organele de ordine.

„În cadrul campanie pe care o derulam,  grupul tinta principal il reprezinta toti spectatorii care frecventează stadioanele, iar grupul ţintă secundar este cel al elevilor, în cazul de fata cei care frecventează colegiul dumneavoastră. Rolul Jandarmeriei Alba este de a venii in sprijinul dumneavoastra cu informatii in ceea ce priveste prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive, precum şi cu privire la prevederile Legii nr.4/2008, act normativ legat de acest subiect’’, le-a transmis participanţilor maiorul Cosmin Jurcoveţ.

Participanţii la eveniment au primit pliante cu mesajul campaniei, iar în final au luat parte la un meci de fotbal (desfăşurat fair –play), între doua echipe formate de elevi ai claselor a XI-a pregătite de profesorul Ioan Câmpean.  Toţi sportivii au primit medalii, iar echipa câştigătoare şi organizatorii au primit la rândul lor cupe si medalii oferite de Primăria Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 281 ori

Jandarmeria Alba a dat startul capaniei “Fii suporter adevărat! Alege să fii fair-play!” la Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.