Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Iulia Bîrlea, elevă a Colegiului Național „David Prodan” Cugir, premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză

cugirinfo.ro

Publicat

în

În seria reușitelor la olimpiadele de limbi străine se înscrie și succesul din acest an al Iuliei Bîrlea, eleva noastră din clasa a X-a de la profilul de Filologie intensiv limba engleză, pregătită de doamnele profesoare Vanț Lilica și Anca Alisie pentru care, zicala “În viață poți să faci orice îți propui” reprezintă mai mult decât o înșiruire de cuvinte destinate discursurilor motivaționale ci mai degrabă un stil de viață care a transformat-o pe Iulia într-o elevă extraordinară – ambițioasă disciplinată, serioasă, exigentă cu ea însăși și mai presus de toate, conștientă de valoarea sa precum și de faptul că „the sky’s the limit” cum ar zice englezul adică doar cerul e limita.

Nu e de mirare deci faptul că, înarmată cu o asemenea mentalitate, Iulia a reușit să obțină premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, performanță care i-a adus un zâmbet larg pe buze și o licărire deosebită în ochi- ușor de remarcat atunci când acest subiect este adus în discuție.

Iată ce ne-a declarat Iulia când am rugat-o să ne dea detalii în legătură cu drumul parcurs pentru a obține acest rezultat notabil:

“Am crescut auzind expresia „Poți să faci orice îți propui” de la toate persoanele din jurul meu. Când m-am întâlnit cu limba engleză pentru prima oară, m-am simțit de parcă aș fi stat în fața unui zid impenetrabil- asta până când mi-am propus să-l dobor, și asta am și făcut, iar răsplata a fost pe măsură! Nu mă așteptam să găsesc o lume atât de minunată în spatele său și astăzi sunt foarte recunoscătoare perseverenței mele de atunci – deoarece în ciuda obstacolelor, nu m-am dat bătută nici o clipă.

Anul acesta a fost unul încărcat de reușite în care mi-am depășit performanța de anul trecut şi chiar dacă nu mi-am atins încă scopul de a reprezenta colegiul la etapa națională, acest rezultat arată că sunt o mai bună versiune a mea față de anul trecut şi voi continua să fiu din ce în ce mai bună până când voi ajunge în vârf.

Nu este posibil să uit de contribuția enormă a doamnei profesoare Alisie Anca, care nu a renunțat nici o clipă în a crede în mine și în reușita mea, iar doamnei profesoare Lilica Vanț, doresc să îi mulțumesc din adâncul sufletului pentru toată răbdarea, îndrumarea și sprijinul pe care mi l-a acordat, şi sper ca şi în următorii ani să-mi fie alături în această călătorie.”

Felicitări Iulia! Suntem convinși că scopul tău nu va rămâne neatins și că e doar o chestiune de timp până când îți vom vedea evoluția la etapa națională!

Prof. Alisie Anca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

A fost aprobată reţeaua unităților de învăţământ de pe raza oraşului Cugir, pentru anul școlar 2025-2026

cugirinfo.ro

Publicat

în

În baza avizului ISJ Alba, Consiliul Local Cugir a avizat organizarea Reţelei şcolare a unităților de învăţământ preuniversitar şi particular de pe raza oraşului Cugir pentru anul şcolar 2025-2026.

Conform Legii învățământului preuniversitar rezultă că unitățile de învățământ de stat au personalitate juridică, dacă se organizează și funcționează, după caz, astfel: cu minimum 300 de elevi, preșcolari și/sau antepreșcolari; cu minimum 140 de preșcolari și/sau antepreșcolari; cu minimum 120 de antepreșcolari; cu minimum 80 de elevi, în cazul unităților de învățământ liceal tehnologic care școlarizează exclusiv în sistem dual;cu minimum 50 de elevi sau minimum 50 de elevi și/sau preșcolari, în cazul unităților de învățământ special; cu minimum 100 de elevi.

Pentru Cugir a fost aprobată următoarea structură:

Colegiul Național „David Prodan” Cugir; Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir – Structură arondată: Școala Profesională Cugir.

Şcoala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir – Structuri arondate: Grădinița „Piticot” , Grădinița Nr. 1, Școala Primară Mugești.

Școala Gimnazială „Singidava” Cugir: Structuri arondate: Grădinița „Prichindel”, Grădinița „Voinicel”, Creșa „Voinicel”.

Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir: Structuri arondate: – Şcoala „Ioan Mihu” Vinerea, Grădinița cu Program Prelungit Vinerea, Creșa „Kunterbunt”,  Grădinița „Kunterbunt”

Unități de învățământ particular: Școala Postliceală Med – Farm „Speranța” Cugir: Învățământ particular autorizat – filială a Fundației Rad Med Farm „Speranța” – Corunca Tg. Mureș.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Locul I pentru „IDeaL ELECTRONICS” – echipa de robotică a orașului Cugir, la Concursul HEART OF TRANSYLVANIA

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 11 ianuarie 2025 s-a desfășurat meetul oficial de robotică HEART OF TRANSYLVANIA, organizat de către echipa de robotică Alphatronic Robotics , la Transylvania College/The Cambridge International School în Cluj, eveniment inclus în Programul Național de Educație STEM și antreprenoriat în robotică, First Tech Challenge România.

Echipa de robotică a orașului Cugir, „IDeaL ELECTRONICS”, a participat alături de alte 14 echipe din zona Transilvaniei la un concurs ce a implicat pe lângă Știință, Tehnologie și Educație, muncă în echipă, implicare și mai ales pasiune.

La sfârșitul zilei de concurs, „IDeaL ELECTRONICS” s-a clasat pe locul I, podiumul fiind completat de echipa Rubix Blaj și Alphatronic Robotics Cluj.

Felicitări membrilor echipei participante:Bulzan Briana, Dima Dan, Grosu Ioana, Molodeț Daniel, Mureșan Andrada, Negru Tudor, Oprea Cristian, Popescu David, Străjan Alexandru, Vulcu Răzvan și celor trei mentori: Dache Liliana, Ion Nicu , Toma Florin.

Sincere mulțumiri sponsorilor care au făcut posibil ca acest lucru să se întâmple:

Star Assembly & Star Transmission, Eurotec Product SRL, Univers Construct Electric SRL, Atelier Archivox SRL și Primăria orașului Cugir.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Grant de aproape 1,5 milioane lei pentru reducerea abandonului școlar în Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luna decembrie 2024 a adus pentru Școala Gimnazială „Singidava” Cugir,un nou proiect cu finanțare nerambursabilă „Împreună învățăm să reușim”, demers care face parte din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Suma grantului este de 1.484.370,00 lei și sume aferente TVA 282.030,00 lei pentru perioada de implementare 28.11.2024 – 30.06.2026. Grupul țintă îl reprezintă 180 de elevi de gimnaziu ai școlii. Prin acest proiect se va oferi elevilor posibilitatea de a beneficia de ore remediale, la matematică, limba română și limba engleză, susținute de către cadrele didactice din cadrul școlii.

Aceste activități vor fi organizate după un program stabilit de către echipa managerială a proiectului. Potrivit conducerii instituției, este o activitate prin care se oferă elevilor din grupul țintă un ajutor concret și necesar pentru frecventarea școlii: cărți (lecturi școlare, ficțiune generală, non-ficțiune, auxiliare școlare, dicționare, atlase), produse necesare studiului, cum ar fi caiete, penare, instrumente de scris etc.

Tot în acest cadru se vor organiza competiții sportive și de dans la care se dorește participarea tuturor elevilor de gimnaziu din școală. Activitățile sportive vor include diverse jocuri și competiții adaptate vârstei și nivelului de pregătire al elevilor, având scopul de a încuraja spiritul de echipă, fair-play-ul și perseverența. În paralel, activitățile de dans vor oferi elevilor oportunitatea de a explora expresivitatea artistică.

De asemenea, va avea loc dotarea centrului de Documentare si Informare cu echipamente IT și cu tehnologie digitală după cum urmează: cromebooks, stații de încărcare mobile, sistem de supraveghere audio-video, abonamente la biblioteca digital.Rezultatele așteptate: 100 de elevi de gimnaziu participanți la program de pregătire suplimentară; – 100 de elevi de gimnaziu beneficiari de consiliere și orientare profesională; – Rata de abandon a elevilor din anii terminali scăzută cu 1%; – Rata de absolvire a școlii crescută cu 1% ; – Rata de participare la Evaluare națională crescuta cu 1,5% si promovarea examenului crescuta cu 1,00% – 10% dintre părinți informați despre activitățile proiectului și despre situația școlară a elevilor.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir