cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » ITM Alba a sancționat o firmă de construcții din Cugir pentru că a folosit un muncitor fără forme legale de angajare

ITM Alba a sancționat o firmă de construcții din Cugir pentru că a folosit un muncitor fără forme legale de angajare

Publicat în 04.05.2015 la ora 11:18

Control-ITMO firmă de construcții din Cugir s-a ales cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, după ce inspectorii ITM Alba au descoperit că avea primită în activitate o persoană fără forme legale de angajare.

În total, săptămâna trecută, reprezentanţii ITM au dat amenzi de 24.000 de lei, pentru nereguli depistate în domeniul relaţiilor în muncă şi sănătăţii şi securităţii în muncă la firmele din judeţ.

În perioada 27-30 aprilie, inspectorii ITM Alba au efectuat controale în domeniul relaţiilor de muncă la 40 de unităţi comerciale din judeţ, cu un număr total de 678 de angajaţi. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 4 amenzi în valoare totală de 17.000. de lei, dintre care 10.000 de lei amenda pentru munca nedeclarată. .

Entitatea sancționată pentru munca la negru este S.C. CORDEA CONSTRUCT SRL Cugir – 1 pers. fără forme legale de angajare-  amendă de 10.000 lei-art.260 lit.e. Codul Muncii.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii au controlat 27 de unităţi şi au constatat 49 de deficienţe. Au fost formulate 11 avertismente şi aplicate 2 amenzi în valoare de 7.500 de lei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 736 ori

ITM Alba a sancționat o firmă de construcții din Cugir pentru că a folosit un muncitor fără forme legale de angajare
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.