cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Istoricul Paul Poenaru și-a prezentat la Cugir cartea: „Spiritualitatea, ritul și ritualul de înmormântare la geto-daci”

Istoricul Paul Poenaru și-a prezentat la Cugir cartea: „Spiritualitatea, ritul și ritualul de înmormântare la geto-daci”

Publicat în 21.11.2013 la ora 11:39

paul-poenaruColegiul Național ,,David Prodan” din Cugir a găzduit miercuri, 20 noiembrie 2013, prezentarea volumului de carte, ,,Spiritualitatea, ritul și ritualul de înmormântare la geto-daci”, aparținând istoricului albaiulian Paul Poenaru.

La eveniment au luat parte peste 100 de elevi ai instituției de învățământ, cadre didactice, dar și invitați, precum foști profesori de istorie ai liceului, membri ai familiei și prieteni ai scriitorului.
Au ținut să onoreze manifestarea: viceprimarul Cugirului, prof. Horia Rotche, prof. dr. Vasile Moga – Universitatea 1 Decembrie 1918 și nu în ultimul rând, gazda evenimentului, prof. Lilica Vanț – directorul colegiului.
Autorul, a ținut să-și motiveze demersul prezentării la Cugir a interesantei sale publicații, pornind de la faptul că este fiu al orașului, localitate în care și-a făcut studiile primare, gimnaziale, precum și cele liceale la Colegiul „David Prodan”. La fel de mult a contat pentru scriitor și faptul, că orașul Cugir este o localitate care are un trecut bogat și o istorie cu rădăcini viguroase coborâte în adâncul mileniilor, dând ca exemplu fosta Cetate „Singidava” descoperită în urmă cu aproape o jumătate de secol.
În același cadru, prof. dr. Vasile Moga a făcut o emoționantă prezentare a Columnei lui Traian – „Arc peste 19 secole, document istoric și operă de artă”, moment urmărit cu mare atenție și mult interes de către participanți. La finalul evenimentului, Paul Poenaru le-a oferit elevilor care au luat parte la activitatea de prezentare, câte un CD, pe care vor găsi imprimată interesanta sa lucrare despre „Spiritualitatea, ritul și ritualul de înmormântare la geto-daci”.
Paul Poenaru s-a născut la 11 iunie 1964, în localitatea Orăștie – Jud. Hunedoara, după care s-a mutat împreună cu familia la Cugir, localitate unde a urmat cursurile școlii primare, gimnaziale și liceale. Este absolvent al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza (1987), al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – Facultatea de Drept (1997) și al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia – Facultatea de Arheologie (2005).

C. P.

Acest articol a fost citit de 602 ori

Istoricul Paul Poenaru și-a prezentat la Cugir cartea: „Spiritualitatea, ritul și ritualul de înmormântare la geto-daci”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.