cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Investiţii de peste 5 milioane de lei la Grădiniţa „Prichindel” din Cugir

Investiţii de peste 5 milioane de lei la Grădiniţa „Prichindel” din Cugir

Publicat în 04.07.2017 la ora 10:00

Consiliul Local Cugir a aprobat Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul „Reabilitare si modernizare grădiniță şi creşă Prichindel”, având ca surse de finanţare fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat şi bugetul local.

Potrivit Referatului de specialitate al administraţiei, pentru funcţionarea în condiţii optime a celor două tipuri de servicii, sunt necesare lucrări de recompartimentare şi modernizare a întregii clădiri, dotarea cu echipament şi mobilier specific care să corespundă nevoii de educaţie şi îngrijire a copiilor, amenajarea spaţiului pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber şi dotarea cu aparate de joacă pentru copii, precum şi refacerea împrejmuirii terenului. Se va executa reabilitarea termică a clădirii prin executarea izolaţiei pereţilor exteriori cu polistiren extrudat de 10 cm, a planşeului de peste etaj cu un strat de vată minerală de 20 cm, se va înlocui instalaţia de încălzire şi se va executa instalaţia de asigurare a climatului ambiental cu ventiloconvectoare. De asemenea, se vor înlocui cazanele de producere a agentului termic cu cazane de performanţă ridicată şi se vor monta panouri fotovoltaice pentru reducerea consumului de energie electrică.
Prin intermediul acestui proiect, unitatea va respecta prevederile legale în vigoare referitoare la spaţiul aferent sălilor de grupă şi de odihnă, la terenurile destinate jocurilor şi activităţilor în aer liber, la mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor de funcţionare, la condiţiile igienico-sanitare în conformitate cu normele stabilite de Ministerul Sănătăţii, precum şi la condiţiile de siguranţă care îi privesc pe copii. Mobilierul va fi adecvat vârstei, astfel încât să ofere copilului o ambianţă familială, sigură şi confortabilă, să contribuie la crearea unui climat educaţional favorabil şi să permită modularea după necesităţile grupelor de copii. Valoarea totală a investiţiei cu TVA = 5.023.324,07 lei. Durata de realizare a investiţiei – 13 luni.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 331 ori

Investiţii de peste 5 milioane de lei la Grădiniţa „Prichindel” din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.