cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Investiţii de peste 2,4 milioane de lei pentru sănătatea cugirenilor

Investiţii de peste 2,4 milioane de lei pentru sănătatea cugirenilor

Publicat în 18.08.2015 la ora 10:00

arion-florin-manager-spital-cugirInterviu cu Florin ARION, managerul Spitalului Orăşenesc Cugir.

– Sunteţi manager al spitalului de aproximativ 10 luni, perioadă în care spitalul din Cugir a cunoscut transformări profunde. Au fost finalizate lucrările de reabilitare şi modernizare ale clădirii ce adăposteşte Secţia de Chirurgie-Interne?

– Într-adevăr, au trecut 10 luni de când ocup funcţia de manager interimar al Spitalului Orăşenesc Cugir. La data numirii în funcţia de manager erau în desfăşurare două mari proiecte de modernizare, unul într-o fază primară – cel de amenajare şi dotare a ambulatoriului (policlinicii), iar celălalt proiect era în fază mai avansată. Astăzi putem vorbi despre proiecte în desfăşurare şi un proiect finalizat, acesta fiind cel de reabilitare a clădirii Interne – Chirurgie.

– Ce secţii funcţionează în proaspăt renovata clădire?

– Conform proiectului de modernizare a clădirii Interne – Chirurgie, în acest pavilion îşi desfăşoară activitatea Compartimentul Chirurgie, Secţia Interne cu Compartimentele Medicină Internă, Cardiologie, Boli nutriţie, Compartimentul Dermatologie, Compartimentul Reabilitare medicală precum şi camera de gardă.

– Care este suma investită în reabilitarea clădirii? Au fost dotate secţiile şi cu aparatură şi mobilier?

– Reabilitarea clădirii a fost una generală, inclusiv consolidarea structurii de rezistenţă, investiţia ridicându-se la suma de peste 2.400.000 de lei. Proiectul iniţial cuprindea doar lucrări de construcţie fără dotări sau mobilier, însă odată cu finalizarea lucrărilor am prevăzut în buget sume importante pentru dotare cu aparatura medicală necesară. În decurs de maxim o lună, Compartimentul Chirurgie va avea aparatură medicală modernă pentru funcţionarea în parametri normali şi pentru creşterea calităţii serviciilor medicale. De asemenea, în ceea ce priveşte mobilierul, intenţionăm să recondiţionăm, iar acela care nu mai poate fi folosit îl vom casa şi vom achiziţiona altul nou. Un mare sprijin l-am primit din partea oraşului Wasserburg din Germania, cu care oraşul Cugir este înfrăţit şi care ne-a donat toate paturile din Pavilionul Interne-Chirurgie şi care se află într-o stare foarte bună de funcţionare.

– Ştim că lucrările la Secţia de Chirurgie s-au suprapus pentru o perioadă de timp cu cele de la Secţia Ambulatoriu, investiţie demarată în baza unui proiect european accesat de Primăria Cugir. Cum aţi reuşit să asiguraţi funcţionalitatea spitalului în aceste condiţii?

– Cu însemnate eforturi, din partea angajaţilor spitalului, şi în special a medicilor, am asigurat continuitatea serviciilor medicale astfel încât disconfortul creat pacienţilor să fie cât mai mic şi pe o perioadă cât mai scurtă de timp. O mare parte din activitate a reintrat acum în normal, în sensul că spaţiul de desfăşurare a activităţii medicale este suficient, iar confortul oferit atât pacienţilor, cât şi personalului medical este mult crescut.

– Cum merg lucrările de reabilitare a Ambulatoriului?

– Se lucrează în ritm normal la clădirea policlinicii şi sperăm ca în termen de 3 luni de la această dată să fie finalizate lucrările de construcţie iar până la finalul anului să avem şi dotările necesare.

– Succint, ce investiţii se vor realiza în clădirea Policlinicii, aşa cum o cunosc ce­tăţenii?

– Proiectul cuprinde lucrări ample de reabilitare a clădirii, recompartimentare şi ulterior dotare cu mobilier şi echipament medical. Practic în cadrul ambulatoriului, după finalizarea lucrărilor, vor fi oferite pacienţilor serviciile medicale în următoarele specialităţi: chirurgie, reabilitare medicală, cardiologie, dermatologie, ginecologie, pediatrie, boli nutriţie, medicină internă, infecţioase, psihiatrie, oftalmologie, ORL, pneumologie la standarde mult ridicate şi cu aparatură medicală pe măsură.

– Pentru ca un spital să asigure servicii medicale, pe lângă infrastructură, în primul rând are nevoie de medici. Cum stă Spitalul din Cugir la acest capitol?

– O mare problemă şi pentru noi o reprezintă lipsa medicilor. Pentru a-i determina pe medici să rămână în ţară sau chiar în oraş trebuie să le asigurăm condiţii; tocmai în această direcţie se înscriu şi eforturile noastre ca spital dar mai ales ale autorităţii locale de a crea condiţii cât mai bune pentru a putea oferi servicii medicale de calitate pacienţilor şi, totodată, satisfacţia personalului medical.

– Este definitoriu sprijinul administraţiei locale pentru spital?

– Evident că fără sprijinul administraţiei locale Spitalul Oră­şenesc Cugir nu ar putea func­ţiona iar investiţiile ar deveni obiective nerealiste şi nerealizabile. În ceea ce priveşte sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cugir, acesta se materializează lunar prin plata cheltuielilor cu utilităţile iar periodic prin suportarea cheltuielilor cu investiţiile.

– Consiliul Local Cugir a aprobat organizarea unui concurs pentru funcţia de manager, pe care dvs. aţi ocupat-o interimar. Veţi participa la concurs pentru a rămâne în continuare în fruntea unităţii medicale?

– Ocup funcţia de manager interimar până în data de 5 septembrie 2015. Intenţionez să particip la concursul pentru postul de manager al Spitalului Orăşenesc Cugir.

– Vă mulţumesc!

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 678 ori

Investiţii de peste 2,4 milioane de lei pentru sănătatea cugirenilor
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Un Comentariu la Investiţii de peste 2,4 milioane de lei pentru sănătatea cugirenilor

  1. ioan Răspunde

    18.08.2015 la 11:48

    Pacat de investitii ca personalul prin comportament lasa de dorit.La URGENTE au nevoie de bilete de la Medicul de Familie ,sunt frustati cand sunt deranjati de cazurile reale in noapte iar medicii pensionari ii trateaza pe toti ca pe niste bautori indiferent daca acestia sunt consumatori sau nu de alcool.RUSINE !

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *