cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Investiții de aproape 3 milioane de lei în modernizarea Cugirului

Investiții de aproape 3 milioane de lei în modernizarea Cugirului

Publicat în 19.01.2018 la ora 10:00

Valoarea investițiilor făcute de administrația locală Cugir în anul 2017, pentru modernizarea localității, a fost de 2.864.704 lei.

Primele cinci investiții, ca valoare, au fost: modernizarea străzii Aurel Vlaicu – 745.759 de lei, modernizarea străzii Colinei- 472.529 de lei, achiziționarea unei autoutilitare – 149.999 de lei, dotări pentru Spitalul Orășenesc Cugir -119.773 de lei, studii de fezabilitate (S.F.) sau documentaţii de avizare a unor lucrări de intervenţii (D.A.L.I.) – 589.380 de lei, transmit reprezentanții Primăriei Cugir.

Modernizarea străzii Aurel Vlaicu, o investiție în valoare de 745.759 de lei, se referă la etapa a II-a a lucrărilor de modernizare a drumului și vizează două tronsoane ale străzii, în lungime totală de 1823 metri liniari. Primul tronson (cuprins între intersecţia cu strada Colinei, până unde se termină zona de locuințe) a fost modernizat cu pavele de beton și asfalt, iar următorul tronson (de la intersecția străzii Aurel Vlaicu cu drumul forestier Afinet) a fost pavat cu piatră, pe fundație de balast. Pe ambele tronsoane au fost construite ziduri de sprijin.
Strada Colinei, până la Turnul de apă, a fost pavată cu pavele de beton, lucrările de modernizare presupunând și refacerea zidului de sprijin aflat în zona de intersecție cu strada Aurel Vlaicu.

În condițiile în care întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă este realizată de către administraţia locală în regim propriu, prin Serviciu Administrarea domeniului public, s-a achiziționat o nouă autoutilitară de tip unimog, dotată cu răspânditor de material antiderapant, pentru eficientizarea acțiunilor de deszăpezire.

Din bugetul local, s-au achiziționat pentru spital un aparat de purificat aerul, electrocauter (2 bucăți), aparat aer condiționat (3 bucăți), mașină de spălat industrială, autoclav vertical, uscător rufe industrial, centrală murală (2 bucăți), concentrator de oxigen, sondă endovaginală, sondă liniară, multifuncțional A3.

În anul 2017, au fost întocmite o serie de S.F.-uri sau D.A.L.I.-uri necesare unor investiții pe care administrația dorește să le realizeze în baza unor proiecte cu finanțare europeană (S.F. pentru modernizare video pentru managementul traficului, Plan de audibilitate, D.A.L.I. reabilitare și modernizare grădiniță și creșă “Prichindel”, D.A.L.I. pentru creșterea eficienței energetice a clădirii Pediatrie-Maternitate-Ginecologie, S.F. iluminat public, S.F. construire/modernizare drumuri forestiere, S.F. variantă ocolitoare Vinerea, D.A.L.I. cantină pentru ajutorul social, 4 documentații D.A.L.I. pentru reabilitarea/modernizarea/ echiparea instituțiilor de învățământ).

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 660 ori

Investiții de aproape 3 milioane de lei în modernizarea Cugirului
4 (80%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.