cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Investiție de peste 35 milioane de lei pentru implementarea planului de mobilitate urbană durabilă, la Cugir

Investiție de peste 35 milioane de lei pentru implementarea planului de mobilitate urbană durabilă, la Cugir

Publicat în 11.09.2020 la ora 21:38

Primăria orașului Cugir a lansat de curând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea tehnică și execuție a planului de mobilitate urbană durabilă.

Valoarea totală estimată a investiției este de 35.029.183,14 lei,  fără TVA.

Proiectul are ca scop optimizarea transportului în comun, prin modernizarea infrastructurii traseelor mijloacelor de transport in comun, introducerea unei noi rute de transport public local, achiziția de autobuze cu propulsie hibridă, modernizarea a 8 de stații de autobuz, și construirea a 41 de stații de autobuz (instalare sisteme de afișaj date călători transport în comun, sistem monitorizare video, automate pentru eliberarea biletelor), implementarea unui sistem de management al traficului, promovarea deplasărilor cu mijloace de transport alternative, prin înființarea de piste de biciclete, achiziționarea de biciclete, înființare sistem bike-sharing, reabilitarea și extinderea de trotuare) și, nu în ultimul rând, la creșterea mobilității urbane și a siguranței traficului prin reorganizarea intersecțiilor în punctele de conflict și în zonele cu risc ridicat.

Toate măsurile propuse au în final scopul de a scădea numărul de autovehicule utilizate pentru deplasările zilnice prin creșterea gradului de utilizare a mijlocelor alternative de deplasare și implicit scăderea gradului de poluare (cu noxe, dar și fonica) datorat utilizării mijloacelor de transport motorizat. Implementarea acestor măsuri va avea ca efect reducerea emisiilor de echivalent CO2 la nivelul zonei proiectului.

Concret, prin proiect se vor finanța și implementa următoarele măsuri:

1. Modernizarea infrastructurii traseelor mijoacelor de transport în comun, adică Reabilitarea carosabilului pe următoarele străzi (in lungime totala de 14.182 m): Str Principala Vinerea (22.882 mp), Str Victoriei (34.605 mp), Str Stadionului (2.710 mp), Str I Ion Budai Deleanu (3.845 mp), Str M. Viteazul (4.105 mp), Str 1 Decembrie 1918 (1.845 mp), Str Rozelor (4.875 mp), Str Ion Creanga tr. 1 (9.818 mp), Strada Ion Creanga tr. 2 (1.942 mp), Strada Tineretului (1.625 mp), Strada Alexandru Sahia tr. 2 (1.473 mp), Strada Nicolae Balcescu (2.328 mp), Strada Grivitei (2.273 mp), Strada Râul Mic(l 1.224 mp). Suprafața totala supusă reabilitării este de 105.802 mp.

2. Reabilitarea si extinderea de trotuare, in suprafața totala de 46.085 m.p. Vor fi reabilitate si extinse trotuarele pe următoarele străzi (aceleași pe care se va reabilita carosabilul): Strada Principala Vinerea, Strada Victoriei, Strada Stadionului, Strada Ion Budai Deleanu, Strada M. Viteazul, Strada 1 Decembrie 1918, Strada Rozelor, Strada Ion Creanga tr. 1, Strada Ion Creanga tr. 2, Strada Tineretului, Strada Alexandru Sahia tr. 2, Strada Nicolae Balcescu, Strada Grivitei, Strada Râul Mic.

3. Înființarea de piste de biciclete, in suprafața totala de 28.026 m.p., pe străzile suspuse modernizării (cele menționate la punctul anterior).

4. Sistem de monitorizare video CATV, compus din:

Sistem de monitorizare video intersecții: 28 de puncte importante (intersecții) pe traseul reabilitat, sistem video monitorizare stații autobuz și bike-sharing: 7 puncte bike-sharing și 49 stații de autobuz, sistem video numărare și identificare auto: 6 puncte importante cu trafic intens, dispecerat de monitorizare video, management integrat pentru subsistemele de afișaj transport public, informare pasageri și date AVL flota autobuze, sistem de afișaj date călători transport în comun cu stand special amplasate în stațiile de autobuz, sistem/aplicație de tip AVL pentru operatori, infrastructură de transport date pe fibră optică

5. Sistem de management al traficului și informare a cetățenilor asupra timpilor de așteptare a mijloacelor de transport în comun și timpilor de deplasare.

Acest articol a fost citit de 171 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.