Rămâi conectat

Administraţie

Investiţie de peste 16 milioane de lei la Cugir, în iluminat public controlat prin sistem wireless

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 28 de străzi din Cugir şi alte 8 din Vinerea vor beneficia de un sistem inovativ de iluminat public. Proiectul are o valoare estimată la peste 16,4 milioane de lei şi urmăreşte, printre altele, înnoirea reţelei de iluminat, reducerea consumului de energie şi creşterea siguranţei cetăţenilor.

Primăria oraşului Cugir a lansat în 2 aprilie 2020 în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice o licitaţie pentru servicii de proiectare tehnică aferente proiectului „Eficientizarea sistemului de iluminat public în UAT Cugir”. Valoarea totală estimată a contractului este de 145.741,6 lei, fără TVA. Depunerea ofertelor de către operatorii economici interesaţi se paote face până în 5 mai 2020. Potrivit studiului de fezabilitate, în prezent starea sistemului de iluminat public în Cugir este necorespunzătoare, echipamentele (reţele electrice, corpuri de iluminat şi componentele acestora) au un grad ridicat de uzură fizică dar şi uzură morală din cauza tehnologiei folosită în sistemul actual de iluminat public – becuri cu sodiu.

Scopul proiectului este înlocuirea sistemului de iluminat public în vederea creşterii nivelului de dezvoltare a oraşului, precum şi calitatea vieţii din spaţiul urban, în raport cu diminuarea consumului de energie electrică. Prin executarea unei noi reţele de iluminat cu corpuri noi de iluminat cu tehnologie LED, pe partea opusă actualei instalaţii, se va asigura un sistem de iluminat inteligent care să permită cetăţenilor oraşului Cugir o mobilitate mai bună pe timp de noapte, siguranţă şi care va avea o eficienţă energetică sporită.

Prin proiect se va reabilita sistemul de iluminat public pe următoarele străzi: în Cugir – Nicolae Bălcescu, Carpaţi, Constructorul, I. Creangă, I. B. Deleanu, Griviţei, Horea, Al. Sahia, Stadionului, Tineretului, Victoriei, Trandafirilor, Rozelor, Râul Mic, 1 Decembrie 1918, 21 Decembrie 1989, Serelor, Dealului, S. Barnuţiu, M. Eminescu, Livezii, M. Viteazul, Pârâului, Şurianu, Traian, A. Vlaicu, Nuferilor, Dorului; în Vinerea: Principală, Culturii, Merilor, Şantierului, Tractoristului, Zăvoiului, Vadului, Morilor. Investiţia propune un sistem inovativ pentru control şi monitorizare la distanţă a sistemului de iluminat public, bazat pe tehnologie wireless. Sistemul va permite controlul de la distanţă a fiecărui corp de iluminat în parte. În funcţie de cerinţe, controlul poate fi extins de la nivel individual (stâlp de iluminat) sau la nivel de grup (străzi, cartiere, etc.) şi va fi realizat printr-o aplicaţie software, accesibilă pe calculator sau smartphone.

Astfel, poliţia, salvarea, pompierii sau alte servicii publice pot fi autorizate să preia controlul iluminatului în anumite zone în caz că acest lucru este necesar. Operatorul va avea acces în timp real la datele legate de timpii de utilizare, energia consumată, starea actuală, etc. al fiecărui corp de iluminat în parte. Realizarea efectivă a investiţiei este parte a unui proiect în valoare totală de 13.820.727,41 de lei, fără TVA (16.421.385,34 lei, cu TVA), care va fi lansat după finalizarea serviciilor de proiectare tehnică.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir