cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Investiţie de aproape 6 milioane de lei, pentru reabilitarea clădirii căminului Colegiului Tehnic „Ion D. Lazarescu” din Cugir

Investiţie de aproape 6 milioane de lei, pentru reabilitarea clădirii căminului Colegiului Tehnic „Ion D. Lazarescu” din Cugir

Publicat în 01.12.2019 la ora 12:33

Consiliul Local al oraşului Cugir va lua în dezbatere referatul primarului orașului Cugir, în calitatea sa de inițiator, al proiectului de hotărâre, în care se propune aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investitie ”Reabilitare Cămin Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale, iar obiectivul specific al investiţiei constă în reabilitarea clădirii cămin pentru elevii Colegiului Tehnic „I.D. Lazarescu” pentru a asigura condiţii optime de cazare şi studiu pentru elevii din localităţile învecinate şi nu numai.

Demersul urmărește reabilitarea și modernizarea interioară și exterioară a unei construcții ridicate în anul 1970 (folosită temporar de elevii școlii profesionale), prin recompartimentarea spaţiilor interioare prin care se vor creea, 43 de camere cu patru paturi cu băi proprii, o cameră cu două paturi şi o cameră cu un pat, sală de lectură, oficiu şi spălătorie la fiecare nivel.

„Infrastructura educațională este esențială pentru construirea de abilități sociale, dezvoltarea competenţelor profesionale și a capacității de integrare socio-profesională. Analizele socio-economice evidențiază relația cauzală între nivelul de dezvoltare a capacităților forței de muncă și starea infrastructurii (existența spațiilor și dotărilor adecvate) în care se desfășoară procesul de educaţie şi formare profesională”, susține inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Adrian Teban. Valoarea investitiei este de 5.906.639,09 de lei, iar durata de execuţie a lucrarilor, de 12 luni.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 430 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.