Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Investiție de 6 milioane de lei într-un parc foto-voltaic, la Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

O companie privată a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Realizare centrală electrică fotovoltaică pe sol”.

Terenul pe care se doreste construirea centralei electrice fotovoltaice pentru producerea de energie din surse regenerabile de energie pentru comercializare este situat in extravilanul comunei Şibot.

Terenul are o suprafata de 23.170,00 de metri pătrați. Valoarea totală a investiției este de 6.000.000 de lei, iar perioada propusa de implementare pentru aceasta investitie este de 2 ani.

Prin investiţia propusă se vor amenaja următoarele:

– Structura metalica zincata la cald – are rolul de sustinere a panourilor fotovoltaice ce vor asigura conversia din energie solara in energie electrica

– Panouri fotovoltaice – sunt panouri fotovoltaice monocristaline, cu un randament minim de 21%, avand o putere de minim 500Wp

– String-box- cutii de conexiuni, ce asigura conectarea si multiplicarea legaturilor la invertoare cu panourile fotovoltaice

– Invertoare-asigura conversia curentulul continuu obtinut de la panourile fotovoltaice in curent alternativ (0,4Kv) ceea ce permite transportul si livrarea energiei produse in reteaua locala

– Transformator ridicator de tensiune-avand in vedere puterea instalata a parcului este necesara folosirea unui transformator ridicător de tensiune de la 0,4Kv la 20Kv (medie-tensiune)

– Punct de conexiune – se realizeaza conexiunea intre reteaua locala de medie tensiune ce va prelua energia produsa de parcul fotovoltaic si parcul fotovoltaic.

– Cabina de paza si mentenanta – realizata din panouri sandwich pe o structura metalica tip container.

Utilităţile necesare pentru buna functionare a investiţiei propuse sunt:

– racordarea la reteaua de apa – necesarul de apa va fi asigurat printr-un puţ forat.
– racordarea la reteaua de energie electrica-se va face de la reteaua de medie tensiune a operatorului local pe linia CUGIR-SEBEŞ care trece pe terenul unde vor fi amplasate modulele fotovoltaice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Bărbat trimis în judecată, după ce a distrus ecranul unui aparat de tip slot-machine, aparținând unei firme din Șibot

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat a fost trimis în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Decizia instanței a fost pronunțată pe data de 10 noiembrie, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că inculpatul, în data de 28.07.2022, ora 2200, în timp ce se afla în localul aparținând unei firme din localitatea Șibot, a distrus, prin aplicarea unei lovituri cu pumnul, ecranul unui aparat de tip slot-machine, aparținând firmei, fiind produs persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 3500 lei prin spargerea ecranului acelui aparat.

În cauză nu au fost formulate cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nu se impun a fi invocate nici din oficiu.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Tânăr de 19 ani din Blandiana cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea sub efectul substanțelor psihoactive

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 10 noiembrie 2023, în jurul orei 08.45, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce acționau pe Drumul Național 1, la kilometru 372, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Blandiana.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Bărbat de 74 de ani din Orăștie, plecat voluntar de la domiciliu, găsit decedat într-o zonă greu accesibilă din comuna Ceru Băcăinți

cugirinfo.ro

Publicat

în

În urma activităților derulate de polițiști în cazul plecării voluntare a bărbatului de 74 de ani, din municipiul Orăștie în data de 7 noiembrie 2023, bărbatul a fost găsit decedat pe raza comunei Ceru Băcăinți, județul Alba, într-o zonă greu accesibilă.

La activitățile de căutare au participat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie și din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi și angajați ai I.S.U. Hunedoara și Salvamont Hunedoara.

Cadavrul bărbatului a fost preluat de medicii legiști, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzei decesului. Din primele constatări efectuate de membrii echipei care au acționat în teren nu au rezultat indicii cu privire la existența vreunei fapte penale, dar cu privire la acest aspect se vor pronunța polițiști din cadrul I.P.J. Alba, competenți teritorial.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir