cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Investiție de 10 milioane de lei pentru modernizarea şi construirea de drumuri forestiere la Cugir

Investiție de 10 milioane de lei pentru modernizarea şi construirea de drumuri forestiere la Cugir

Publicat în 07.09.2018 la ora 19:10

Administrația locală din orașul Cugir va moderniza aproape 15 km de drumuri forestiere. Primăria a lansat procedura de achiziţie publică pentru construirea şi modernizarea unor drumuri forestiere din zona montană aflată în proprietatea publică a administraţiei locale.

Valoarea estimată a proiectului este de 10.144.705 lei, din care suma eligibilă, respectiv finanţarea din fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, este de 6.718.500 lei. Proiectul se referă la construirea şi modernizarea a şase drumuri forestiere, din care patru vor fi drumuri noi, în lungime totală de 14,8 kilometri.

Documentaţia a fost publicată pe SEAP în 27 august, iar ofertele pot fi depuse la sediul Primăriei Cugir până în 13 septembrie, ora 15.00.

Suprafaţa totală de teren ce urmează a fi ocupată de lucrare (deservită de investiţie) este de 123.781 m.p. Investiţia se referă la modernizarea a două drumuri forestiere existente – Valea Prihodiştii în lungime de 1 km şi Valea Gruşerii în lungime de 1,04 km, respectiv la construirea a patru noi drumuri: Pârâul Afinetului – 5,07 km, Valea Spinului – 2,77 km, Feţeni – 1,5 km şi Pârâul cu Purcei – 3,4 km. Lăţimea proiectată a carosabilului este de 2,75 metri.

Drumurile forestiere nou construite şi modernizate în cadrul proiectului vor fi deschise publicului în mod gratuit şi vor determina o creştere semnificativă a interesului turistic pentru zona montană a Cugirului. Investiţia ar urma să fie finalizată în termen de trei ani de la semnarea contractului. Ofertanţii interesaţi trebuie să fi executat lucrări similare în ultimii 5 ani în valoare cumulată de cel puţin valoarea estimată a acestui contract, care se poate demonstra prin însumarea valorilor lucrărilor executate la nivelul a maximum trei contracte.

Drumul forestier Pârâul Afinetului reprezintă continuarea unui sector care începe de pe Râul Mare, nu departe de oraşul Cugir. Drumul forestier Valea Spinului începe dintr-o zonă d epăşune denumită Poiana Mare şi străbate o pădure de foioase. Accesul la punctul ce cnstituire originea drumului se realizează din localitatea Vinerea, până în poiana menţionată. Drumul forestier Feţeni reprezintă continuarea drumului Valea Dăii şi străbate o zonă împădurită cu excepţia ultimului sector de aproape 100 m, înainte de intersecţia cu un alt drum din apropierea lcoalităţii Feţeni. De asemenea, Drumul Pârâul cu Purcei se desprinde dintr-un drum forestier existent care pelacă din Râul Mic (DJ 705F) şi va face legătura cu DJ704 de pe râul Mare într-un punct situat la circa 30 km distanţă faţă de Cugir.

Potrivit caietului de sarcini, necesitatea lucrărilor propuse prin acest proiect este determinată de mai mulţi factori cum ar fi: facilitarea lucrărilor silvice şi de exploatări forestiere, stimularea unor activităţi productive ce vor determina ridicarea standardului material al locuitorilor, siguranţa şi confortul circulaţiei, ameliorarea condiţiilor igienico-sanitare ale locuitorilor şi a activităţilor productive desfăşurate, scăderea costurilor de explotare a masei lemnoase, etc.

Acest articol a fost citit de 863 ori

5.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.