Rămâi conectat

Actualitate

Întrunire a Comisiei Locale de ordine Publică ca urmare a creșterii delicvenței juvenile, în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ca urmare a cazurilor de violență juvenilă care au avut loc în această lună, pe raza orașului Cugir, în cursul zilei de ieri, 25 iulie 2019, la sediul Primăriei s-a întrunit Comisia Locală de Ordine Publică.

Convocarea acesteia s-a făcut de către primarul, Adrian Teban, cu participarea Comisarului Șef al IPJ Alba, Cristian Mureșan, a Comandantului Poliției Orășenești Cugir, Inspector Principal, Adrian Popa și a Comandantului din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Adrian Lorincz. Au mai fost prezenți: viceprimarul Călin Furdui, consilierul local din cadrul Comisiei de ordine publică, Mircea Teodorescu, Secretarul Primăriei, Jr. Otilia Balutiu și Șeful Poliției Locale Cugir, Horațiu Galdău.

Principala temă abordată în cadrul Comisiei a reprezentat-o delicvența juvenilă aflată în creștere, în rândul copiilor și tinerilor din oraș, pornind de la recentele agresiuni în care au fost implicați mai mulți minori din Cugir cu vârstre cuprinse între 10 și 16 ani.

„Cele două cazuri, în care s-au regăsitmaimulte genuri de infracțiuni, de la vătămări corporale, până la amenințări și șantaj, impune o cooperare instituțională mult mai activă pentru găsirea celor mai bune soluții de rezolvare și de prevenire a faptelor care afectează generația tânăra și climatul social. Am discutat despre organizarea unor acțiuni de informare în școlile din oraș cu scopul de a crește gradul de conștientizare și responsabilizare în rândul elevilor și părinților. Pornind de la cele două cazuri mediatizate, considerăm este important se înțeleagă nu doar comiterea actelor de violență, cât și asistarea la ele fără a anunța organele competențe, reprezintă fapte care contravin legislației în vigoare. Inclusiv părinții trebuie fie mult mai bine informați și mai conștienți de importantă supravegherii minorilor” a declarat Adrian Teban. Primarul Cugirului și-a mai exprimat încrederea organele abilitate se vor implica cu celeritate în rezolvarea celor două cazuri de violență juvenilă.

O dată cu începerea noului an școlar vor fi demarate diverse acțiuni în școlile din oraș, atât cu elevii, cât și cu părinții, în care vor fi informați despre faptele care contravin legii şi sunt considerate contravenţii sau infracţiuni, măsurile educative și răspunderea penală a minorilor și modalitățile prin care se poate evita delicvența.

Comisia Locală de Ordine Publică are obligaţia de a asigura cooperarea dintre instituțiile și serviciile publice din orașul Cugir cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

 1. Avatar

  Pasăre cu blană

  26.07.2019 la 20:43

  Cu Galdau si cu Furdui
  Va duceti toti dracului!

  Hop și-așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir