cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Întrunire a Comisiei Locale de ordine Publică ca urmare a creșterii delicvenței juvenile, în orașul Cugir

Întrunire a Comisiei Locale de ordine Publică ca urmare a creșterii delicvenței juvenile, în orașul Cugir

Publicat în 26.07.2019 la ora 18:22

Ca urmare a cazurilor de violență juvenilă care au avut loc în această lună, pe raza orașului Cugir, în cursul zilei de ieri, 25 iulie 2019, la sediul Primăriei s-a întrunit Comisia Locală de Ordine Publică.

Convocarea acesteia s-a făcut de către primarul, Adrian Teban, cu participarea Comisarului Șef al IPJ Alba, Cristian Mureșan, a Comandantului Poliției Orășenești Cugir, Inspector Principal, Adrian Popa și a Comandantului din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, Adrian Lorincz. Au mai fost prezenți: viceprimarul Călin Furdui, consilierul local din cadrul Comisiei de ordine publică, Mircea Teodorescu, Secretarul Primăriei, Jr. Otilia Balutiu și Șeful Poliției Locale Cugir, Horațiu Galdău.

Principala temă abordată în cadrul Comisiei a reprezentat-o delicvența juvenilă aflată în creștere, în rândul copiilor și tinerilor din oraș, pornind de la recentele agresiuni în care au fost implicați mai mulți minori din Cugir cu vârstre cuprinse între 10 și 16 ani.

„Cele două cazuri, în care s-au regăsitmaimulte genuri de infracțiuni, de la vătămări corporale, până la amenințări și șantaj, impune o cooperare instituțională mult mai activă pentru găsirea celor mai bune soluții de rezolvare și de prevenire a faptelor care afectează generația tânăra și climatul social. Am discutat despre organizarea unor acțiuni de informare în școlile din oraș cu scopul de a crește gradul de conștientizare și responsabilizare în rândul elevilor și părinților. Pornind de la cele două cazuri mediatizate, considerăm este important se înțeleagă nu doar comiterea actelor de violență, cât și asistarea la ele fără a anunța organele competențe, reprezintă fapte care contravin legislației în vigoare. Inclusiv părinții trebuie fie mult mai bine informați și mai conștienți de importantă supravegherii minorilor” a declarat Adrian Teban. Primarul Cugirului și-a mai exprimat încrederea organele abilitate se vor implica cu celeritate în rezolvarea celor două cazuri de violență juvenilă.

O dată cu începerea noului an școlar vor fi demarate diverse acțiuni în școlile din oraș, atât cu elevii, cât și cu părinții, în care vor fi informați despre faptele care contravin legii şi sunt considerate contravenţii sau infracţiuni, măsurile educative și răspunderea penală a minorilor și modalitățile prin care se poate evita delicvența.

Comisia Locală de Ordine Publică are obligaţia de a asigura cooperarea dintre instituțiile și serviciile publice din orașul Cugir cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 387 ori

Comentarii

Un Comentariu la Întrunire a Comisiei Locale de ordine Publică ca urmare a creșterii delicvenței juvenile, în orașul Cugir

  1. Pasăre cu blană Răspunde

    26.07.2019 la 20:43

    Cu Galdau si cu Furdui
    Va duceti toti dracului!

    Hop și-așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.