cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Între 8 și 12 aprilie 2019, la Cugir au fost organizate o serie de manifestări dedicate Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Între 8 și 12 aprilie 2019, la Cugir au fost organizate o serie de manifestări dedicate Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Publicat în 13.04.2019 la ora 20:25

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost marcată, în acest an, între 8 și 12 aprilie și de către elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” și ai Liceului Teoretic „David Prodan” din Cugir.

Profesorii de educție fizică și sport, Maria Avram, Traian Avram și Adrian Mihai au inițiat și coordonat întreceri sportive de șah, tenis de masă, baschet și fotbal. În organizarea și desfășurarea acestor acivități au fost sprijiniți și de profesorii documentariști Alina Boboia și Florica Adam. Atât câștigătorii, cât și învinșii s-au bucurat și au profitat de această ocazie pentru a promova activitatea fizică, comportamentul sănătos, eliminarea diferențelor de orice fel dintre oameni, toleranța și spiritul competitiv.

Totodată, ca orice activitate extrașcolară, a fost un bun prilej de a-i descoperi pe elevi și în afara orelor de curs, stimulându-se implicarea în diferite activități și acțiuni. Acțiunile desfășurate s-au bucurat de asemenea și de susținerea directorilor celor două instituții de învățământ, profesorii: Floare Vlasea, Stela Predescu și Ionela Cozmescu.

În anul 2013, Adunarea Generala a Natiunilor Unite, cu sustinerea Comitetului International Olimpic (CIO), a declarat sărbătorirea Zilei Internationale a Sportului pentru Dezvoltare si Pace (IDSPD), iar din 2014, aceasta zi a fost celebrata in fiecare an. În intreaga lume, pe 6 aprilie, se aniverseaza puterea sportului de a schimba societatea, de a dezvolta comunitatile, de a incuraja echitatea si incluziunea, precum si de a promova pacea si buna intelegere intre oameni, comunitati si natiuni.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 122 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.