cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Între 14 și 18 noiembrie 2016, la Şcoala „Ioan Mihu” din Vinerea a avut loc Campania Socială „Săptămâna fructelor și legumelor donate”

Între 14 și 18 noiembrie 2016, la Şcoala „Ioan Mihu” din Vinerea a avut loc Campania Socială „Săptămâna fructelor și legumelor donate”

Publicat în 23.11.2016 la ora 19:23

scoala-ioan-mihu-vinerea-saptamana-fructelor-donate-2016Între 14 și 18 noiembrie 2016, la Şcoala „Ioan Mihu” din Vinerea (unitate arondată Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir) s-a derulat campania socială  de sprijinire a copiilor aflați în dificultate, intitulată generic „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. O campanie, care face parte din Strategia Națională de Acţiune Comunitară (SNAC), în cadrul căreia au fost implicați voluntari, elevi şi profesori mobilizați să promoveze acţiuni umanitare.

Potrivit coordonatorului activități, prof. înv. primar Mihaela Szilagyi – Tomoiu, scopul acestei campanii a fost de a sensibiliza elevii şi profesorii din unitatea de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente, dar și de consolidare a abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Acțiunea a debutat prin discutarea campaniei la nivelul conducerii școlii, prezentarea acesteia tuturor cadrelor didactice, cu scopul de a disemina informația in rândul elevilor pentru a lua cunoștință în legătură cu scopul activității și stabilirea modalităților de implementare a acestei campanii.

”În cadrul acțiunii, elevii au realizat afișe de promovare a activității și s-au implicat activ  în strângerea, preluarea, sortarea și depozitarea legumelor și a fructelor, identificarea beneficiarilor, iar produsele adunate au fost donate Casei de tip familial “Speranţa copiilor” din Cugir”, a precizat Mihaela Szilagyi – Tomoiu.

De evidențiat, cadrele didactice care au coordonat și sprijinit activitatea derulată: directorul și directorul adjunct:din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 3,  profesoarele:  Anca Stela Ţîrlea, respectiv  Laura Diana Teban, prof. înv. primar  Luminiţa Enescu, prof. înv. primar Herlea Ana, înv.  Ioan    Buda, prof. Adriana Scopciuc Mihu, prof. Anca Alisie, prof. Cătălin Pașcanu și nu în ultimul rând coordonatorul de proiect Mihaela Szilagyi Tomoiu.

Contantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 73 ori

5.0
02

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.