cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Între 10 și 13 aprilie 2018 la Cugir vor avea loc o serie de manifestări dedicate „Zilei Internaționale a Romilor”. Vezi programul

Între 10 și 13 aprilie 2018 la Cugir vor avea loc o serie de manifestări dedicate „Zilei Internaționale a Romilor”. Vezi programul

Publicat în 09.04.2018 la ora 20:34

Între 10 și 13 aprilie 2018, la Cugir va avea loc un ciclu de manifestări consacrate marcării „Zilei Internaționale a Romilor”, eveniment susținut de Primăria Cugir, Casa de Cultură, Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) și instituțiile școlare din oraș.

Potrivit programului prezentat de Cristian Roman, inspector în cadrul SPAS Cugir, activitățile debutează marți, 10 aprilie, începând cu ora 15.00, la sala de festivități Baia Socială, printr-un spectacol artistic susținut de 45 de copiii din cadrul cercului de fanfară și membri ai grupului de dans tradițional. Cu acest prilej va fi fi organizată și o expoziție adecvată evenimentului.

– Miercuri 11 aprilie, ora 12.00.  Terenul de sport Școala Gimnazială ,,Singidava” (localul de pe str.Ghe. Asachi):

– Minicampionat de fotbal între elvii școlilor gimnaziale din Orașul Cugir: Școala Gimanzială ,,Singidava” (13participanți); Școala Gimanzială ,,Iosif Pervain” (10 participanți;) Școala Gimanzială nr. 3 Cugir (10participanți).

– Vizionare film în cadrul Centrului de Asistență Comunitară/Baia Socială (ora 17.00).

– Miercuri, 11 aprilie, ora 08.00:  Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir. Dezbatere:  ,,Combaterea stereotipurilor în rândul elevilor”. Activitatea presupune expunerea unui stereotip privind romii, pe marginea căruia se vor expune păreri pro și contra .

– Miercuri și joi, de la ora 11.00: Dezbatere ,,Combaterea stereotipurilor în rândul elevilor”.Colegiul Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” și Colegiul Național „David Prodan

-Vimeri, 13 aprilie, ora 12.00 Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir: ,,Provocări privind integrarea socială a romilor în contextul dinamicii societății românești contemporane”.

– Ora 16.00. Teren sintetic Colegiul Tehnic ,,Ion D. Lăzărescu” Cugir: Fotbal: Reprezentante Cugir – Sebeș.

Ziua Internațională a Rromilor se sărbătorește în fiecare an la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca un astfel de eveniment a luat naștere la Londra, în anul 1971, la primul congres internațional al rromilor. Atunci s-a luat decizia ca 8 aprilie să devină „Ziua Internațională a Romilor”. Tot atunci a fost adoptat, ca imn internațional al rromilor, cântecul „Gelem, gelem”, al cântăreței Olivera Vuco, cunoscut din filmul iugoslav „Am întâlnit țigani fericiți”.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 247 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.