cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Într-un concert extraordinar Fanfara „Transilvania” din Cugir i-a pus pe jar pe spectatorii din Bistriţa

Într-un concert extraordinar Fanfara „Transilvania” din Cugir i-a pus pe jar pe spectatorii din Bistriţa

Publicat în 04.08.2014 la ora 11:00

Ritmurile alerte şi pline de viaţă ale membrilor fanfarei „Transilvania” din Cugir au făcut senzaţie în rândul spectatorilor din Bistriţa.

„Prezenţi în număr mare la recentul concert susţinut de cugireni, spectatorii nu s-au abţinut şi s-au pus pe dans ascultând melodiile Fanfarei „Transilvania”, mulţi dintre ei afirmând că sună mai bine şi mai proaspăt decât cele ale celebrului bosniac Goran Bregovic”, ne-a declarat Cristinel Roman, conducătorul fanfarei din Cugir.

fanfara

Potrivit lui Roman, fanfara a interpretat piese din repertoriul muzicianului bosniac care făcea senzaţie prin anii ‘90, alături de melodii de muzică tradiţională românească, ţigănească sau reggae. După cum se ştie, „Transilvania” din Cugir este una dintre cele mai valoroase fanfare din ţară, care în ultimii 7 ani a concertat la festivaluri importante din Europa precum: World Folklore Festival (Italia, Franţa), Sziget Festival (Ungaria), Ethno Port (Polonia), TIFF, Astra Film Festival România ş.a. De asemenea, membrii Ansamblului „Transilvania” au susţinut sute de concerte în ţări precum: Germania, Grecia, Franţa, Spania, Italia, Lituania, repertoriul lor fiind destul de bogat în muzica tradiţională românească, cu specificul mahalalei ţigăneşti, cu ritmuri balcanice impresionante, care au încântat de fiecare dată ascultătorii. Fanfara „Transilvania” este ca o familie compusă din fraţi, veri, nepoţi sau unchi, iar tradiţia se perpetuează de la o generaţie la alta. Din fanfară fac parte instrumentiştii: Nicolae Gălan, Rusalin-Mihai Gălan, Nicolae Stoica, Constantin Gălan, Roland Dinga, Cristinel Roman, Maricel Batista, Marius Dragomir, Vasile Stoica, Cornel Lupu.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 471 ori

Într-un concert extraordinar Fanfara „Transilvania” din Cugir i-a pus pe jar pe spectatorii din Bistriţa
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.