cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Intenția Ministerului Economiei de a produce la Uzina Mecanică Plopeni puştile automate „Beretta” stârnește nemultumirea sindicaliștilor de la Fabrica de Arme Cugir

Intenția Ministerului Economiei de a produce la Uzina Mecanică Plopeni puştile automate „Beretta” stârnește nemultumirea sindicaliștilor de la Fabrica de Arme Cugir

Publicat în 08.02.2019 la ora 20:05

Printr-o adresă înaintată Guvernului României (în atenția doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă), Sindicatul „Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir condus de președintele Ioan Neagu își exprimă nemulțumirea față de decizia Ministerului Economiei de a înființa la Plopeni o întreprindere mixtă destinată montării puștilor de asalt marca „Beretta”.

„În timp ce Societatea Fabrica de Arme Cugir S.A. se străduiește pentru a omologa o armă de asalt calibrul NATO, fără sprijin de la acționarul majoritar – statul român, Guvernul României a considerat că este mai simplu să achiziționeze un produs din afara țării, în loc să sprijine fabricarea acestei arme, de aceeași performanță, în România.

O decizie care ne nemulțumește și față de care ne rezervăm dreptul de a organiza acțiuni de protest în perioada următoare”, se arată în scrisoarea trimisă Guvernului de către președintele Sindicatului „Apărarea”.

Sindicaliștii își exprimă nedumerirea față de atitudinea Ministrului Economiei, Niculae Bădălău, de a face publicitate, la un post național de televiziune, unei firme străine, în dauna firmelor românești producătoare de armament de infanterie, aflate nu de mult timp în subordinea ministerului pe care îl conduce.

Prin intermediul respectivei adrese, „Apărarea” Cugir folosește prilejul de a atrage atenția Guvernului României că societățile din industria de apărare au mari probleme cu retehnologizarea, cu condițiile de muncă la nivelul din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, cu o salarizare aflată mai aproape de salariul minim pe economie și cu un număr de salariați de aproximativ 8% față de anul 1990.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1146 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.