Rămâi conectat

Actualitate

Întâlnirile cercului de scriere creativă Verbum, prind contur și la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Finalul lunii aprilie aduce în prim-planul vieții culturale din Cugir o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, un proiect organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir.

Cercul de scriere creativă „Verbum” a luat naștere la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba la începutul anului 2017, din dorința de a crea un mediu adecvat celor care au abilități creative, fie că vorbim de creație literară, fie de alte tipuri de creație (muzică, arte plastice, arte vizuale etc.). De atunci, cercul s-a dezvoltat, numărul membrilor fiind într-o dinamică continuă, dar mereu în creștere, iar creațiile au crescut și ele în valoare. Acest lucru a făcut ca parte dintre cei ce au frecventat cercul să prindă curajul de a „ieși la rampă”, fie individual cu volume de autor sau expoziții personale, fie în antologia Verbum, publicată de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Așa se face că vestea succesului acestui cerc a ajuns la Cugir, unde, sub îndemnul „Scrie! Vino! Prezintă! Publică!” va avea loc cea de-a doua întâlnire „Verbum”, la care vor lua parte creatori de toate vârstele din orașul de la poalele Munților Șureanu. Întâlnirea se va desfășura la Centrul Cultural Cugir, marți, 25 aprilie 2023, începând cu ora 17:00. Tema propusă pentru această întâlnire se numește „Rădăcini”.

Ideea desfășurării proiectului și la Cugir a venit din partea comunității locale, odată cu implementarea la biblioteca din localitate a proiectului 2.9 Fondul special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba. Întâlnirea din 25 aprilie va cuprinde prezentări și recomandări de carte din Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga, prezentare și discuții pe marginea creațiilor celor prezenți și momente muzicale inspirate de atmosfera creată.

Proiectul 3.19 Verbum face parte din Programul minimal pe anul 2023 al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și se desfășoară sub forma unui cerc de scriere creativă destinat copiilor, tinerilor și adulților, prin  realizarea unor întâlniri periodice ale celor care pot și vor să se manifeste artistic într-un spațiu adecvat, având și posibilitatea de a fi consiliați pentru publicarea propriilor creații.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir