cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Întâlnire între medicii specialiști și cei de familie din orașul Cugir. Tema reuniunii: „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Întâlnire între medicii specialiști și cei de familie din orașul Cugir. Tema reuniunii: „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”

Publicat în 21.11.2017 la ora 11:20

Întâlnirile regulate intre medicii specialisti ai spitalului oășenesc si cei de familie au continuat și luna aceasta la Cugir. Desi poate multi ar spune ca au devenit obisnuite, aceste intalniri moderate de dr. chirurg Terezia Muresan(director medical la Spitalul Cugir), nu fac decat sa stranga legatura intre cele doua mari paliere ale sistemului sanitar romanesc: medicii de familie si medicii specialisti.

Tema discutata recent, a fost una de mare actualitate: „Microbiota intestinala in era rezistentei la antibiotice”.

În acest cadru, s-a discutat despre oportunitatea tratamentului antibiotic într-o serie de afectiuni gastrointestinale precum sindromul intestinului iritabil, diareea calatorului, ciroza hepatica cu encefalopatie hepatica. De asemenea, s-au amintit cele mai actuale metode terapeutice de refacere a florei intestinale normale si de combatere a disbiozei cauzate de tratamentele antibiotice inadecvate. În opinia medicului cugirean, aceste întâlniri sunt foarte importante pentru că ele permit, pe langa discutarea temelor medicale respective, un schimb acurat de informatii medicale despre pacienti comuni, aflati la diferite nivele de evidenta medicala( medici de familie si medici specialisti).

„Ce pot sa spun e faptul ca aceste intalniri vor continua si vor deveni incet-incet nu doar un eveniment local, ci o normalitate a unui sistem medical pe care atat eu, cat si colegii mei, il dorim cat mai aproape de pacient”, ia conchis dr. Terezia Mureșan.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 509 ori

Întâlnire între medicii specialiști și cei de familie din orașul Cugir. Tema reuniunii: „Microbiota intestinală în era rezistenței la antibiotice”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.