Rămâi conectat

Actualitate

Întâlnire emoționantă la Colegiul Național „David Prodan” Cugir, după 50 de ani de la terminarea liceului

cugirinfo.ro

Publicat

în

O parte dintre absolvenţii Liceului Industrial Cugir, promoţia 1973, s-au revăzut după 50 de ani de la absolvire.

La întalnirea aniversară, care a avut loc într-o sală de clasă a Colegiului Național „David Prodan”, au fost prezenți câteva zeci de foști colegi (clasa dirigintelui Ioan Todor), unii dintre aceştia participand în fiecare an la o astfel de întalnire. Aniversarea celor 50 de ani de la finalizarea studiilor liceale a fost una deosebită, plină de emoţie, organizarea fiind una bine pusă la punct.

Ultima întalnire a absolvenţilor promoţiei 1973 a fost la împlinirea a 45 de ani de la terminarea studiilor liceale. „Totuși, de cinci ani, am făcut în așa fel încât întalnirile noastre să devenă anuale. În fiecare an ne întalnim, în luna iunie, când organizăm o masă colegială” ne-a precizat Romeo Vălean, unul dintre organizatorii evenimentului. Au fost amintiţi profesorii acelei perioade, precum şi dirigintele clasei, Ioan Todor, prezent și la evenimentul din anul acesta. A fost strigat apoi catalogul, iar fiecare absolvent le-a împărtăşit colegilor detalii din viaţa sa. Nu au lipsit micile năzbatii, specifice adolescenţei, pe care le-au rememorat cu drag.

„La școală am ținut un fel de oră de dirigenție unde fiecare dintre noi a vorbit despre sine, unii pătrunși de importanța realizărilor personale, alții mai modești, dar ce am constatat cu o oarecare surpriză  a fost faptul că centrul de interes s-a mutat asupra carierei și reușitelor profesionale ale copiilor fiecăruia. Adică s-a pus mai puțin accentul pe cariera personală și mai mult (cu mândrie, evident) pe ceea ce  au reușit să facă cei din generația următoare. Mi s-a părut oarecum amuzant și mă gândeam că până deunăzi comparam între noi progresele copiilor în câte poezii știau să spună pe de rost sau ce premiu au luat”, a ținut să ne spună Romeo Vălean.

În afară de faptul că toți au vorbit despre copii, s-a vorbit foarte mult și despre pasiunile pe care și le-au descoperit în ultimii ani și care au devenit prioritare.

„Parcă realizările profesionale nu mai sunt atât de importante și nu aduc atâta bucurie în viață așa cum aduc orele petrecute pe terenul de sport sau îngrijind flori în grădină. Nu bănuiam că am avut colegi atât de talentați și creativi pe care eu îi știam buni doar la matematică. Sau alții, care pe vremuri păreau total dezinteresați de frumos și natură,  să își umple acum toate după-mesele și weekendurile cultivând plante rare”, a mai precizat Vălean.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Porc de peste 420 Kg, sacrificat de Ziua Națională a României în orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

„Decebal”, un porc de dimensiuni impresionante este mândria unei familii de gospodari din orașul Cugir, care a fost sacrificat vineri, 1 decembrie 2023, după datina de tăiat porcul, înainte de Crăciun. Porcul a fost crescut în gospodărie timp de doi ani și șase luni, iar la tăiere a cântărit 423 de kg.

Cu o săptămână înainte de a fi sacrificat, proprietarul lui „Decebal” a lansat pe rețeaua de socializare Facebook și un concurs cu premii. Cei care urmau să ghicească greutatea animalului sau erau cel mai aproape de cifra corectă, vor fi recompensați cu vin și cârnați, preparați din carnea porcului: ”Câte kg să aibă? Cei care vor scrie cât cântărește vor fi premiați cu cârnați și vin. Dacă sunt mai mulți câștigători, premiul se împarte”, a scris omul pe Facebook.

Vineri, 1 decembrie 2023, de Ziua Națională, Decebal a fost cântărit și sacrificat. Porcul cântărea nu mai puțin de 423 de kg. Cinci persoane au ghicit greutatea animalului și au câștigat cele 10 kg de cârnați și cei 10 litri de vin puși la bătaie de bărbat.

Din cei cinci câștigători, trei au ales să își doneze premiile unor familii nevoiașe din Cugir, care cu siguranță se vor bucura de bunățile primite de sărbătorile care bat la ușa: „Încă un câștigător cu inima bună donează premiul câștigat la tombola cu kg lui DECEBAL, către o familie. Sincer, atât sunt de fericit de aceste donații”, spune Viorel Petrescu.

Cugireanul anunță că la anul revine cu alte exemplare impresionante de porci, printre care fiul lui Decebal, Burebista și Tanku.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir