cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Întalnire a conducerii centrale a OPSD cu pensionarii din Cugir

Întalnire a conducerii centrale a OPSD cu pensionarii din Cugir

Publicat în 15.03.2019 la ora 10:00

Peste 100 de reprezentanți ai Organizației pensionarilor social democrați din Cugir au participat miercuri, 13 martie 2019, la o întâlnire organiată la Centrul Cultural Cugir cu conducerea organizației pensionarilor social democrați ai PSD din Români.

Potrivit liderului national, Ion Popa, reuniuniunile la acest nivel au loc în contextul participării eficiente a Organizaţiilor Pensionarilor Social-Democraţi la înfăptuirea Programului PSD, cu privire la organizarea şi desfăşurarea campaniei electorale pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European.

În acest sens,  Biroul Executiv Central al OPSD organizează în perioada 10 martie – 11 aprilie 2019, întâlniri zonale în mai multe județe printre care și în Județul Alba. În cadrul acestora, se va analiza activitatea organizaţiilor judeţene şi locale pentru atragerea membrilor şi simpatizanţilor OPSD la buna pregătire şi desfăşurare a campaniei electorale, Cugirul făcând parte din acest demers.

La întâlnirea cu pensionarii PSD Cugir (cea mai mare organizație la nivel de județ) au fost prezenți doi vicepreședinți ai organizației naționale a pensionarilor social democrați, președintele organizației județene Alba a Pensionarilor, Eugen Popa, precum și vicepreședintele organizației Alba a PSD, Cornel Murg.

Evenimentul a fost deschis de Nicolae Conțan, președintele Organizației social democraților din Cugir, în calitate de gazdă, care a mulțumit oaspeților pentru interesul acordat de conducerea centrală de a se întâlnii cu persoanele de vârsta a treia din acest oraș.

S-a trecut la discuții, președintele Ion Popa dorind să afle cât mai multe informații legate de situația persoanelor aflate în pensie. Cele mai multe problem s-au referit la situația pensiilor destul de mici în comparație cu pensiile mari ( și cu salariile mari), deținute de un număr destul de mare de persoane, întârzierea majorării pensiilor promise, întârzieri la recalcularea de pensii.

Un punct fierbinte al discuțiilor l-a constituit acordarea grupelor de muncă, o situație care generează mari nemulțumiri în rândul pensionarilor și a celor care se pregătesc de ieșire la pensie. Acest aspect a fost abordat mai întâi de către vicepreședintele Organizației Alba a PSD, Cornel Murg, iar apoi și de alți vorbitori, care au arătat că vinovați de această situație se fac unii directori care au condus Uzina Mecanică Cugir, precum și sindicatul condus de fostul lider Crăciun Herlea, pentru că nu s-au bătut la timpul respectiv ca să rezolve problemele oamenilor.

„Din această cauză, oamenii care au lucrat în condiții unde se impune acordarea grupei, sunt puși pe drumuri să-și caute drepturile, să plătească avocați, să umble prin instanțe de judecată, iar în final să nu se rezolve nimic”, arăta cu revoltă, unul dintre vorbitori.

Subliniind rezultatele obţinute, îndeosebi în domeniul social, unde au fost necesare măsuri îndrăzneţe pentru a corecta dezechilibrele macro-economice făcute de guvernarea tehnocraţilor, Ion Popa a subliniat la finalul reuniunii că, membrii Biroului Executiv Central al O.P.S.D, preşedinţii organizaţiilor judeţene şi locale, membrii şi simpatizanţii organizaţiei, în cadrul dezbaterilor ce au avut loc în teritoriu, şi-au exprimat încrederea că România se află pe un drum bun şi că sunt create toate condiţiile pentru ducerea la îndeplinire a Programului Politic al Partidului și Programul de Guvernare al PSD, pentru mandatul 2017-2020.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 512 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.