cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Instituirea taxei pentru eliberarea atestatelor de producător şi a carnetelor de comercializare a produselor agricole pe agenda ședinței de joi a Consiliului Local Cugir

Instituirea taxei pentru eliberarea atestatelor de producător şi a carnetelor de comercializare a produselor agricole pe agenda ședinței de joi a Consiliului Local Cugir

Publicat în 26.04.2015 la ora 13:01

cugir-piataConsiliul Local al orașului Cugir va lua în dezbatere în şedinta ordinară de joi, 30 aprilie 2015, un proiect de hotărâre al administraţiei locale prin care se solicită aprobarea instituirii taxei pentru eliberarea atestatelor de producător şi a carnetelor de comercializare a produselor agricole în anul 2015.

Astfel, taxa pentru eliberarea atestatului de producător va fi de 4 lei/bucată, iar taxa pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor agricole va fi de 13 lei/bucată.

Persoanele care solicită eliberarea atestatelor de producător și a carnetelor de comercializare a produselor agricole vor achita aceste sume la caseria Primăriei Orașului Cugir iar chitanțele eliberate se vor anexa la documentația depusă pentru eliberarea acestora.

Prin Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol a fost abrogată Hotărârea Guvernului nr. 661 din 12 iulie 2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător.

Noul act normativ reglementează modul de desfăşurare a activităţilor economice, de valorificare de către producătorii agricoli, persoane fizice, a produselor agricole proprii şi de exercitare a comerţului cu aceste produse şi totodată stabileşte noile documente care trebuie detinute de cei care desfăsoară astfel de activităţi şi anume:

Atestatul de producător – documentul eliberat persoanei fizice care desfăsoara activitate economică în sectorul agricol si care atestă calitatea de producator agricol persoană fizică si se elibeeayă de primarii,

Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol – documentul utilizat de persoana fizică amănuntul a produselor agricole obtinute in ferma /gospodaria proprie.

Costurile generate de tipărirea acestor documente, se suportă de consiliile judeţene, iar sumele cheltuite de acestea se recuperează prin grija primarilor din sumele achitate de solicitanţi pentru eliberarea acestora, stabilite prin hotărârii ale autorităţii deliberative la propunerea autorităţii executive.

,,Faţă de cele expuse mai sus şi în conformitate cu prevederile legale, având în vedere adresa transmisă de Consiliul Județean Alba prin care se comunică prețurile documentelor tipărite de către Compania Națională ”Imprimeria Națională” SA București, propunem stabilirea taxei locale pentru eliberarea documentelor sus menţionate după cum urmează:

 –      Taxa pentru eliberarea atestatului de producător – 4 lei/buc.

 –     Taxa pentru eliberarea carnetului de comercializare a produselor agricole – 13 lei/buc” se arată în Proiectul de Hotărâre iniţiat de primarul oraşului Cugir.

autor: Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 295 ori

5.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.